AK Parti'de temayül 1 Mart'ta

AK Parti

AK Parti'de temayül 1 Mart'ta

Akçay bilgi verdi

O söylentilere açıklık getirdi!

Ak Parti'de Aday adaylığı süresinin bitmesinin ardından İl Başkanı Mürsel Akcay temayül yoklaması ve aday belirleme kriterlerini değerlendirdi. Akcay, aday adayları için temayül yoklamasının 1 Mart'ta yapılacağını ifade etti.

Akçay bilgi verdi

Ak Parti'de aday adaylığının sona ermesinin ardından gerek Ak Parti il binasında gerekse genel merkeze toplam 32 aday başvuru yaptı. Başvuruların sona ermesinin ardından ise aday belirleme kriterleri uygulanacak ve Ak Parti'de her seçim olduğu gibi bu seçimde de temayül yoklaması yapılacak.  Ak Parti İl Başkanı Mürsel Akcay aday adaylarının başvurularının sona ermesinin ardından yapılacak olan temayül yoklaması ve aday belirleme kriterlerini değerlendirdi.

Kimler oy kullanacak

Genel merkezin belirlediği şartlarda temayül yoklaması yapılacağını belirten Akcay, Temayül yoklamasında 800 ile 900 kişi oy kullanacak. İl yönetim kurulu, merkez yönetim kurulu, il kadın kolları, il gençlik kolları yönetimi, ilçe kadın ve gençlik kolları başkanları ve yönetimi,  kurucu üyeler, disiplin kurulu, demokrasi ve hakem heyeti, ilçe başkanları, belediye meclisi, il genel meclis üyeleri ve belediye başkanları, belde teşkilatları oy kullanacak” diye konuştu.

Adaylar belli değil

Akcay yaptığı açıklamada, Genel merkezimizin belirlediği süre içerisinde müracaatlarımızı aldık. Aday adaylarımızın hepsi birbirinden değerli. Çalışmalar başladıktan sonra biz hiçbir aday adayının yanında olma durumumuz yok. Herkese eşit, herkese önem veren, bu çatı altında birleştiren teşkilat olmak zorundayız dedim” dedi. Akcay, Aday adaylarıyla tek tek görüştük. Bazı aday adayları sıralamanın belli olduğunu söylüyorlar. Kimsenin sırası belli değil. Genel merkezimizin belirlediği kitrelerde temayül, kamuoyu ve ilk defa bu sene yapılacak STK başkanlarından değerlendirmesi alınacak. Bu da genel merkezde değerlendirilecek. Hiçbir aday adayımızın birinden üstünlüğü yok. Biz tarafsız bir şekilde aday adaylarımıza eşit mesafedeyiz, üç vekilde bizim adayımız olacak ve onlarla gece gündüz çalışacağız”  dedi.



  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu