AKP Memurları zor durumda bırakıyor”

 AKP Memurları zor durumda bırakıyor”

AKP Memurları zor durumda bırakıyor”

Baloğlu tepki gösterdi

AK Parti İl Başkanı Mürsel Akçay sosyal paylaşım sitesinde Milli Eğitim Müdürlüğünde devlet memuru olan Kırıkkale Lisesi eski Müdürü Aydın Keleş'in MHP'de siyaset yapan Aydın Keleş AK Parti'ye katıldı” diye açıklamalarda bulundu. Bunun üzerine açıklamalarda bulunan MHP İl Başkanı Erdal Baloğlu, MHP'de ismi geçen Aydın Keleş'in partilerinin hiçbir biriminde görev yapmadığını söyledi.

Zor durumda bırakıyorlar

İl Başkanı Erdal Baloğlu'nun yaptığı açıklamada, Buradan bazı gerçekleri kamuoyu ile paylaşmanın etik kurallar gereği zorunluluk içermektedir. Aydın Keleş Bey benimde yakinen tanıdığım değerli bir insandır. Siyasi tercihi tamamen kendi kararıdır ve saygı ile karşılıyoruz. Kendisi ile ilgili söyleyecek bir tek sözümüz yoktur. Fakat Aydın Keleş Bey Güzel Sanatlar Lisesi'nde 657 sayılı kanuna göre Devlet Memurudur ve Devlet Memurlarının siyaset yapma yasağı vardır. İl Başkanı kendi ikbali uğruna memur arkadaşları zor durumda bırakmaya hakları yoktur” dedi.

Listeyi açıklasınlar

Baloğlu, Sayın AKP İl Başkanı sanırım bir hata yaptı. Aydın Keleş Bey'in MHP'nin siyasi misyonunu beğendiği için MHP'li olarak anılıyor olabilir. Ancak partimizin hiçbir biriminde görev yapmamıştır ve partimiz üyesi değildir. Bir devlet memurunu AKP'ye katıldı diye afişe etmek maalesef sadece acizlik göstergesidir. Ancak Aydın Keleş Bey ile katıldığı söylenen geniş katılımın isim isim açıklanmasını AKP İl Başkanından rica ediyorum. Sayın Mürsel Beyin açıklayacağı MHP'den AKP'ye geçen geniş katılımın listesinin akabinde bende son 6 ay içinde AKP'den istifa ederek MHP'ye geçen 300 kişinin bütün bilgilerini kamuoyu ile paylaşacağım. Kamuoyuna önemle arz ederim” diye konuştu.



  • Cuma 25.1 ° / 14.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.2 ° / 14.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu