Anahtar Kelimeler: Akreditasyon belgesi verildi

Akreditasyon belgesi verildi

Akreditasyon belgesi verildi

Akreditasyon belgesi verildi

KÜ´ye belge verildi

Kırıkkale Üniversitesi (KKÜ) Veterinerlik Fakültesi´ne, Veteriner Hekimliği Eğitim Kurumları ve Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (VEDEK) tarafından Ulusal Akreditasyon Belgesi verildi. KKÜ Veteriner Fakültesi Prof. Dr. Mehmet Gürkan Konferans Salonunda düzenlenen törende konuşan Kırıkkale Valisi Yunus Sezer, başta dekan olmak üzere veterinerlik fakültesindeki tüm akademisyenleri tebrik etti.

YÜRÜTMEYE İHTİYACIMIZ VAR

Vali Sezer, şöyle konuştu: "Bazı kavramları ülke olarak çok sömürdük ve yozlaştırdık. Bunlardan biri de akreditasyon. Bir bakıyorsunuz ulusal standartlar koymuşuz, standardın kendisi var, içeriği bomboş. Sayısal olarak bir çok akreditasyon kurumu var. Bunlar sadece sayısal olarak var. İçeriğine bakıldığı zaman bunların çok da yeterli olmadığını, topluma artı değer olarak bir şey sunmadığını görüyoruz. Bu akreditasyonun içerisinde sadece 9 fakültenin olmasına ayrıca sevindim. Demek ki herkes olamıyor ve bir standardı var. Bizim ülke olarak buna her konuda ihtiyacımız var. Bir sistem kurmaya ve bu sistemi hiçbir şekilde ödün vermeden yürütmeye ihtiyacımız var."

AKREDİTASYON BELGESİ VERDİ

KKÜ Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan ise dünyadaki tüm canlıların bir yarış içerisinde bulunduğunu vurguladı.Bu yarış varlığını sürdürme, geçimini temin etme, bir farklılık oluşturma, daha iyi bir hayat ve medeniyet kurma gibi gerekçelerle sürüp gittiğini belirten Aslan, şunları kaydetti: "Yarışın sonucunu belirleyiciler ise kuralları koyanlar ve bu kuralları kurumlarına ve kuruluşlarına adapte edip faaliyetlerini bunlara göre gerçekleştirenlerdir. 21. asırda üretmenin ötesinde ürününü bu kurallara göre üretip ülke sınırlarında ve dışında kullanabilenler dünya sıralamasında ön planda olacaklardır. Eğittiğiniz insan, sektörünüzde elde ettiğiniz teknolojik ürün belirli standartları sağlamıyorsa yerelliğin ötesine geçebilmesi mümkün değildir. Ürünlerin katma değerinin yüksek olabilmesi, hem ülkede hem de dünyada kabul gören standartlara uygun şekilde üretilmesiyle mümkündür. Bu yüzden fakültemize layık görülen akreditasyon bizleri çok gururlandırdı. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."Konuşmaların ardından VEDEK Başkanı Prof. Dr. Rıfkı Hazıroğlu, Rektör Prof. Dr. Aslan´a akreditasyon belgesi verdi.



  • Salı 10.9 ° / 7.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 14.5 ° / 6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 10 ° / 6.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu