Anahtar Kelimeler: Akşener Kırıkkale’ geldi

Akşener Kırıkkale’ye geldi

Akşener Kırıkkale’ye geldi

Adayını ilan etti

 

Seçim startı verildi

 

Kırıkkale Belediye Başkan adayını açıklamak üzere Kırıkkale’ye gelen İyi Parti  Genel Başkanı Meral Akşener, Kültür Merkezinde partililerle buluştu. Akşener, Kırıkkale Belediye Başkan adayını Yavuz Kuzucu olarak ilan etti.

 

AKŞENER GELDİ

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Kırıkkale Belediye Başkan adayını açıklamak üzere Kırıkkale’ye geldi. Kırıkkale il kültür merkezinde İl Başkanı Yavuz Kuzucu’yu Kırıkkale Belediye Başkan adayı olarak ilan eden Genel Başkan Akşener, partinin kuruluşu, genel seçimler, ittifak süreci ve Kırıkkale hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu. Kuruluş aşamasında her bir il binasını çok fazla meblağ ile tuttuklarını belirten Genel Başkan Akşener, yerelde kraldan çok kralcılık yapıldı. Sanki ta saraydan Erdoğan gelip burayı neden İYİ Parti'ye verdiniz diyecek korkusu yaratıldı.”dedi.

 

AÇIKLAMALARI OLDU

Akşener, “Türkiye'de bir grup insan bir araya gelerek bir siyasi parti kurdu. Ben partimizi hep girişimcilik örneği olarak anlattım. İlk başta zorluklar olacağını hep söyledim. Ben hep büyük şirketleri örnek verdim. Ama burada bahsettiğim para değil çesaret” diyerek konuşmasını sürdüren Akşener, “İnsanların fedakarlıkla bir araya geldiği bir kuruluş olduk. Kurulduğumuz günden buyana bende dahil fedakarlık yapa yapa ilerledik. Herkes korkuyordu. Tutuklamakla tehdit edildik. Yaşı büyükte olsa küçükte olsa bu insanları nasıl koruyabilirim, ilk önceliğim oldu.” ifadesinde bulundu.

 

BAŞARABİLİRİZ KANAATİ

Kültür Merkezindeki adaylık açıklamasında konuşmasını sürdüren Genel Başkan Akşener şu söylerine yer verdi. “Darbe dönemlerinden kurulan hiçbir parti bizim kadar zorbalığa uğramadı. İnsanlarımız dövüldü. Bizatihi ben gitmeme rağmen hepsi beraat edildi. Buna siz direndiniz. Her biriniz kahramansınız. 2018 de yerel seçimlerde ittifak yaptık. Önemli şehirleri aldık. Ondan sonra Türkiye'de pek çok konuda başarabiliriz kanaati oluştu. 2023 seçimleri çok sert geçti. Önümüzde 2024 seçimleri var. Biz haksızlığa dirençliyiz. İyi partide buluştuk ve Türkiye için canımız pahasına her şeyi yapmaya hazırız. Kaderini Türkiye'nin kaderine bağlayan insanların hikayesini bundan sonra anlatacağız.

 

TÜRKİYE BÖLÜNÜYOR

Kırıkkale'de emekli ölmüş durumda. Emekli bir kardeşimiz 7500 emekli maaşı alıyorum, 10 bin TL kira veriyorum ,nasıl geçineceğim dedi. Burası emekli şehri. Binalar kül gibi. Zamanında yapılan evlere boya bile yapılmamış. Emeklinin buna gücü yetmiyor. Türkiye şuculuk buculuk üzerinden bölünüyor. Ben iki yıl esnaf gezdim. Hiçbir esnaf dükkanında kendi partimi övmedim. Sadece esnafın dersini dinledim. Bu şehirdeki emeklinin, gencin, işçinin derdini anlatan partiyiz” dedi. 

 

GÜNDEM AÇIKLAMASI

İyi Parti Genel Başkanı meral Akşener, "Ben hukukçu değilim ama şöyle bir durum var yaşı küçük olduğu için 21 yıl verilmiş. Bazı problemler nedeniyle 24 yıl ceza almış. Türkiye'de Hrant Dink gibi farklı görüşlerdeki pek çok kanaat önderinin saygı duyduğu ismin o dönemde her kim olursa olsun birinin katledilmesi iğrenç bir şey ama pek çok vicdanı orta noktada bir arada toplayan katletme eylemi bu. Dolayısıyla caydırıcılığın muhafaza edilmesi lazımdı. Hakikaten vicdanları yaralamıştır. Dolayısıyla da doğru bulmadığımı ifade etmek isterim" şeklinde konuştu.

 



  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu