Anahtar Kelimeler: Akyön istifa

Akyön istifa etti

Akyön istifa etti

Bisiklet Federasyonu As Başkanı Bahattin Akyön, AK Parti’den Kırıkkale Belediye Başkanlığı’na aday olmak için resmi görevlerinden istifa ettiğini duyurdu. Akyön durumla ilgili şu açıklamayı yaptı:

 

AÇIKLAMADA BULUNDU

“Saygıdeğer hemşehrilerim;

Kurulduğu günden bu yana milletimizin refahı, birliği ve huzuru için kararlılıkla çalışan AK Parti, Türkiye’nin siyaset sahnesinde önemli bir değişim, dönüşüm ve ilerleme ile istikrarın sembolü olmuştur. Partimizin temel değerleri olan adalet, özgürlük, demokrasi ve milli birlik ruhu Türkiye’nin güçlü bir şekilde ilerlemesi için büyük bir görev üstlenmiştir. Toplumumuzun her kesimine kucak açarak, farklılıkları ve zenginlikleriyle partimiz ülkenin her bir köşesinde kardeşlik, beraberlik ve dayanışma duygusunu güçlendirmiştir.

Yurt içinde ve yurt dışında (Ataşelik) ve spor dünyasında KIRIKKALE’mizin tanınması, kalkınması, refahı ve marka şehir olması için devlet erkânı ile basın mensuplarımızla birlikte tüm gücümle çalıştım bu şehri bize emanet edilmiş bir hazine olarak gördüm. Bu hazineyi en güzel şekilde tanıtmak, korumak ve daha da büyütmek için büyük çabalar sarf ettim. Uluslararası büyük bir organizasyon olan UCI bisiklet yarışlarını ilk kez Kırıkkale’de düzenledim. Cidde, Mekke ve Medine’de Kırıkkale başta olmak üzere dokuz ilin tanıtım günlerini organize ettim. Ülkemizden Hacca ve Umreye gelen tüm misafirlerimizin kendilerini rahat hissetmelerini sağlamak için yanlarında olmayı, sorunlarını çözmeyi kendime hizmet edindim.

Bu inançla görev yaptığım her yerde “Halka hizmet Hakk’a hizmet” şiarıyla ülkeme, Kırıkkale’ye ve hemşehrilerime yardımcı olmayı borç bildim.

Bir dönem Refah Partisi Kırıkkale Belediye Meclis Üyeliği ve MGV İl Başkanlığı yaptım.

TBMM çatısı altında AK Parti milletvekili danışmanlığı, Ankara Büyükşehir Belediyesi Eğitim Kültür Dairesi Danışmanlığı ve Yenimahalle Belediye Başkanlığında müdürlük görevlerinde bulundum.

Sonrasında Başbakanlık Enformasyon Genel Müdürlüğü Basın Yayın Daire Başkanlığındaki çalışmamın ardından son on yılda Suudi Arabistan Cidde Basın Ataşesi olarak hizmet verdim. Hem belediyelerde hem bürokraside hem de diplomatik üst düzey görevlerde çalışma şansına eriştim. Çok sayıda başarı ödülü tarafıma tevdi edildi.

Bu tecrübe ve birikimlerim sonucunda dünyada muhteviyatı anlamında ilk ve ülkemizde benzeri olmayan Karacalı Köyü’ndeki İslami Değerler Külliyesi’ni Kırıkkalemize ve ülkemize kazandırdım (Ücretsiz olarak hizmet vermektedir. Elhamdülillah).

Bulunmuş olduğum görevler ve tecrübeler ışığında tek amacım Allah’ın izni ile “Kırıkkale’yi dünya şehri yapmak, ‘Türkiye Yüzyılı’ vizyonu çerçevesinde Kırıkkale’nin marka şehir” olmasını sağlamaktır.

Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatı olacaktır. Altyapı sorunları ve su problemi önceliğimiz olacak, bu sorunlar ivedilikle halledilerek sorunsuz altyapı Kırıkkale halkına hediyemiz olacaktır. Kırıkkale’nin çehresini baştan aşağı değiştirecek, halkımızın memnuniyetini, mutluluğunu, refahını esas alan büyük projelerimiz hayata geçirilmek üzere alanında uzman ekibimiz tarafından hazırlanmış bulunmaktadır. Biz hazırız inşallah! Sizin de hazır olarak bize destek vermenizi bekliyorum.

Üstlenmiş olduğum tüm görevlerimden sadece ve sadece “Kırıkkale’de yaşamış olmanın gururu” ile Yusuf Suresi’nin 55. Ayetinin hikmeti ve sırrı ile 2024 yılında yapılacak olan yerel seçimlerde Kırıkkale Belediye Başkan Aday Adayı olmak için istifa etmiş bulunmaktayım.

Şimdiye kadar şahsıma vermiş oldukları görevler ve her zaman yanımda hissettiğim destekleri için başta Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’a ve çok saygıdeğer ekibine, birlikte çalıştığım bakanlarımıza, milletvekillerimize, genel müdürlüğümüze, İletişim Başkanlığımıza, büyükelçilerime, başkonsoloslarıma, Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanımız Emin Müftüoğlu’na ve yönetimine, Kırıkkale AK Parti il ve ilçe yönetim kurulu üyelerimize, kadın kollarımıza, gençlik kollarımıza, belediye başkanlarımıza, meclis üyelerimize, Cumhur İttifakı il ve ilçe başkanlarına, mahalle komite başkanlarımıza, il ve ilçe muhtarlarımıza, STK’larımıza ve tüm dava arkadaşlarımıza ve Kırıkkale halkına teşekkür ediyorum.

Milletimize hizmet yolunda, “Türkiye Yüzyılı” vizyonu ve “Büyük Türkiye” hedeflerimiz doğrultusunda KIRIKKALE için çalışmaya devam edeceğiz.

Tüm halkımıza şükranlarımı sunuyorum.

Kamuoyuna saygılarımla…”

Bahattin AKYÖN

Cidde eski Basın Ataşesi

Türkiye Bisiklet Federasyonu Asbaşkanı

Kırıkkale Ak Parti Belediye Başkan Aday Adayı



  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.9 ° / 17.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.5 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı