Anahtar Kelimeler: Akyön’ anlamlı

Akyön’den anlamlı yazı

Akyön’den anlamlı yazı

Ayyıldız Derneği’ni yazdı

Anlamlı bir değerlendirme oldu

Siyaset ve bürokrasinin önem simalarından biri olan Bahattin Akyön, Kalehaber sitesinde son zamanlarda önemli çalışmalara imza atan Ayyıldız Derneği’ni konu alan bir yazı kaleme aldı. Dernek Başkanı Seylit Ahmet Acar başta olmak üzere dernek yönetimini tanıtan ve derneğin çalışmaları hakkında bilgiler veren Akyön, “Musab yürekliler” başlıklı yazısında önemli değerlendirmelerde bulundu. İşte o yazı:

AKYÖN’ÜN YAZISI

“Musab Yürekliler…

Musab b. Umeyr vardı. 17 yaşında. Resulullah’a en çok benzeyen. Mekke’nin en zengin ailesinin en yakışıklı oğlu. Musab Mekke’de yürüdüğü zaman Mekke’nin kızları sokağa çıkardı. Annesi Musab’a Yemen’den özel kumaş getirtir ve Hind kokuları ile süsler özel ayakkabılar giydirirdi. Musab’dı bu. Annesinin göz bebeği. Kabilesinin gururu idi.

Musab İslam’la şereflenmiş, o güne kadar hiç bir kimseye nasip olmayan bir vazife ile ikinci Akabe Biatında Mina’da, Akabe vadisinde görev almıştı Resulullah’tan…

Medine’den gelen 12kişilik kafile ile Mekke’den Medine’ye gidecek onlara İslam’ı anlatacaktı. 12 kişinin hocası olarak yola çıkan durur mu, Medine’de susayan gönüllere İslam mührünü vuruyor bir sene sonra aynı yere 75 kişi ile geliyor ilk kez içlerinde 3 de bayan bulunuyordu. Musab ile başlayan İslam mührü Resulullah ile Medine’yi Münevvere oluyordu.

Neydi burada bize verilen mesaj hiç düşündünüz mü? 12 kişi bir sene sonra 75 kişi oluyor ve 3 de bayan ekleniyordu listeye. Bu ne demekti. Bir ve İkinci toplantıda 6 ve 12 erkek olan Akabe gönüllüleri Musab ile 75 olmuş ve üçte bayan… Neden di peki bu dağılımın hikmeti…

Bayan yokken bayanda bu şanlı yolculuğa nail olmuştu.

Bize verilen çağlar ötesi mesajdı bu…

Mesajı anlamak için tamamen günümüzdeki Musablaşan yüreklere bakın. Dünyanın her bir yerine giden vakıf gönüllülere bakın. Balkanlar’da geçtiğimiz günlerde İslam nişanesi olan “Hitam” için “Sünnet “ için gidenlere bakın.

Musabların açtığı yol olmasa idi bizler Balkan yoluna düşer miydik. Musab olmasaydı beş kat bereket bayanlı olarak gelir miydi. Evet, Musab bize tek kişilik bir ordu gibi yapılan her hayırlı işin neticesinde kat kat rahmetin olduğunu öğretti. Medine’yi Resulullah şehri yapmayı öğretti. Ayyıldız Derneği bugün Musab’ın, Musab’ların izinde dünyanın her yerinde Allah İçin var olmanın devam ettiğini öğretti. Kırıkkale Ayyıldız Derneği yaptığı bu hayır iş ile ilimize rahmet dalgalarını, hayır duaları getirdiği gibi, gittiği her yerde Musab güzelliği sergiledi. Rabbim sizden razı olsun. Sayın Seyit Ahmet Acar’ı, Sayın Barış Doğan’ı, Sayın Ercihan Çakmak’ı, Taki Kaplan'ı ve  yönetimini tebrik ediyorum. Yolunuz her yere nasip olmayan bir yol devam edin, zira Musab olmak her yere nasip olmaz.

Bu güzel isimleri tanımak istesiniz buyurun, her gördüğünüz yerde selam verin, zira onlar bunu hakkediyor. Yeter artık, insan ödüllendirmeyi öldükten sonraya bırakmayalım. Her başarıyı övelim…

işte Musab yürekliler….

Barış Doğan (Sağlık Memuru- Ayyıldız Yar. Der. Baş. Yard.)

Rüstem Okçu (Sağlık memuru-Dernek Muhasibi)

Taner Bağrıaçık   (Sağlık Memuru)

Burak  Tamdemir (Sağlık Memuru)

Süleyman Doğru  (Sağlık memuru)

Ercihan Çakmak (Genel Sekreter-Medya sorumlusu )

Taki Kaplan (Dernek Eğitim Komisyonu Başkanı)”



  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.9 ° / 17.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.5 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı