Anahtar Kelimeler: Alevi dernekleri toplandı

Alevi dernekleri toplandı

Alevi dernekleri toplandı

GENİŞ KATILIM OLDU

 

Alevi Bektaşi Federasyonu, Alevi Dernekler Federasyonu, Alevi Vakıflar Federasyonu, Alevi Kültür Dernekleri ve Pir Sultan Abdal Kültür Derneği tarafından ortaklaşa hazırlanan basın açıklaması, Alevi kültür derneklerince basına ve kamuoyuna duyuruldu.

GENİŞ KATILIM OLDU

Dernek Binasında yapılan Basın Açıklamasına CHP il Sekreteri  Mehmet Uysal, İl yönetim kurulu üyelerinden Osman Özkan-Kemal Duman –Musa Erol, FerhatYıldız ile Merkez ilçe Başkanı  Yücel Kızık katıldılar. Eğitim SEN Şube Başkanı Sayın  Ayşe Avcı ve yönetim kurulu üyeleri ile Dernek üyeleri katılarak desteklerini sundular. Alevi Kültür Dernekleri  KIRIKKALE Şubesi  Başkanı  Hüseyin Güney grup adına açıklamada bulundu. GÜney,  “Gelin birlikte tüm baskılara omuz omuza birlikte karşı çıkalım .”İktidarın uyguladığı baskıcı politikalar toplumun her kesimine zarar vermeye devam ediyor.

AÇIKLAMA YAPILDI

Dinci, gerici grupların baskısı sonucu Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen Milli Eğitim Şura toplantısında din eğitiminin 4-6 yaş arasına çekilmesi kararını protesto etmek amacıyla Alevi Bektaşi Federasyonu, Alevi Dernekler Federasyonu, Alevi Vakıflar Federasyonu ve Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu’nun çağrısı ile 27 Şubat Pazar günü Türkiye genelinde aynı saatte düzenlenecek basın açıklamaları ile iktidarın baskıcı politikası protesto edilecek. Her geçen gün bilimsellikten uzaklaşan Mili Eğitim Bakanlığı dinci gerici tarikat ve cemaatlerin baskısı sonucu zorunlu din eğitimi dersi 4 ila 6 yaş arasına indirilmesi kararını Milli Eğitim Şurası’nda alarak uygulama niyetli olduğunu belirtti. Alevi kurumları da Türkiye’nin tüm kentlerinde eş zamanlı 27 Şubat Pazar günü sokağa çıkarak iktidarın bu baskıcı ve gerici politikasına karşı protesto gerçekleştirecek.

ASİMİLASYONA HAYIR

Açıklamada, "Tekçi, cinsiyetçi, ötekileştir içi, laik olmayan, bilimden uzak ve asimilasyoncu eğitime HAYIR!  Gücümüz birliğimizde!  Susmuyoruz, sessiz ya da seyirci kalmıyoruz. AHİM kararları derhal uygulansın ve zorunlu din dersleri kaldırılsın! Okul öncesinde din dersi dayatmasını kabul etmiyoruz! Laik bir ülkede Diyanet İşleri Başkanlığı gibi bir kurum olmamalıdır. Demokratik, özgürlükçü, halkçı, laik bir eğitim ve ülkeyi kurmak için bu yıkım kararını hep Birlikte durduracağız! Bilimsel, demokratik, laik, anadilinde bir eğitim istiyoruz! Eşit yurttaşlık istiyoruz. Toplumsal cinsiyet eşitliği istiyoruz! Cem evleri ticarethane ya da konut değildir, Cem evleri Alevilerin ibadethaneleridir! Demokrasi ve Laiklik eşit ve özgür bir toplumun temelidir! Demokratik, halkçı, özgürlükçü, laik bir ülkede yaşamak istiyoruz!” bilgisi verildi.



  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu