Anahtar Kelimeler: açıklaması

Alt yapı açıklaması

Alt yapı açıklaması

Suçu şimdi de eski başkanlara attı!

Alt yapı doğru yapılırmış…!

 

10 sene niye yapmadın?

 

Nasıl yapılır gösterseydin 10 senede?

 

Ağam bizimle eğleniyor!

 

Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, gazetecilerle bir araya gelerek kentte yaşanan altyapı ve su yetersizliği konularına dair açıklamalarda bulundu. Saygılı, "Altyapı bir defa yapılır ama doğru yapılır." dedi.

 

GAZETECİLERLE BULUŞTU

Kırıkkale Bilim Merkezi’nde düzenlenen kahvaltı programında basın mensuplarıyla bir araya gelen Saygılı, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı. Programda Kırıkkale’nin su ve altyapı sorunlarına dair sorularını cevaplayan Başkan Saygılı, “Altyapı bir defa yapılır ama doğru yapılır, bugün en çok bağıranlar zamanında altyapı ve su sistemini yanlış yapanlardır” dedi. 

 

50 YIL HİÇ DEĞİŞMEYECEKMİŞ!

Görev yaptığı süreye dair konuşan Başkan Saygılı, "Ben 10 yıldır Kırıkkale Belediye başkanıyım. Tekrar seçilirsek yine gereğini yaparız. Eğer beni değil de başka bir arkadaşı aday yapacaksalar da aday olan arkadaşımızın başımızın üstünde yeri var. Nasıl insanların kaderi varsa aynı şekilde şehirlerinde kaderi vardır. 10 yıllık belediye başkanlığı süremde yanlış bir şeyle anılmayız diye düşünüyorum. Şundan çok eminim ki hiç kimse Saygılı bize zulmetti, hakkımızı yedi diyemez. Görevim 50 yılda sürse bu aynı şekilde devam eder, hiç kimsenin bir şüphesi olmasın" şeklinde konuştu.

 

ESKİ YÖNETİMLERE ELEŞTİRİ

Altyapı ve su sorunlarına dair sorunları cevaplayan Başkan Saygılı: “Kırıkkale suyu barajdan ve ırmaktan alınıyor, Hasandede’deki arıtma tesisine getiriliyor, orada arıtılan su dev pompalarla iki boru hattından şehrimize geliyor. Bu proje yıllar önce yapılmış bir proje. Bu projeyi bana sorsanız ben asla yapmazdım. Çünkü yanlış bir proje. O günün şartlarında doğru olduğu düşünülmüş ama yanlış yapmışlar. 2 tane botuyla şehrimize su geliyor, Bu iki boruyu yan yana döşemişler. Birinde arıza olduğunda ikisi de kesmek zorunda kalıyoruz. 10 yıllık belediye başkanlığım dönemimde şehrin tamamında sadece 5 kez su kesintisi yaptık. Bizim su problemimiz 10 yılda beş defa oldu ama altyapı problemimiz var. Hadi bugün altyapı yapacağız diye bir şey söz konusu olamaz. Altyapı yıllarca sürecek bir çalışma" ifadelerini kullandı.

 

ALT YAPI ELEŞTİRİSİ

Altyapı çalışmalarının zamanında doğru yapılmadığını ve şehrin bu yüzden sorun yaşadığını söyleyen Saygılı, "Kırıkkale 1450 kilometrelik bir altyapı hattına sahip. Biz Kırıkkaleli vatandaşlarımıza hissettirmeden 350 kilometre ana hat değiştirdik. Biz ana boruyu tamamen değiştirmeye kalkarsak bu şehirde haftalarca su kesintisi yaşanır. Bunun yerine vatandaşı susuz bırakmadan değiştirebildiğimiz yerlerde altyapıyı yeniliyoruz. Bir sonraki dönem eğer bize görev verilirse altyapıya daha fazla öncelik vereceğiz. Altyapı çok fazla detayı olan bir iş sadece boru değiştirmekle olmuyor. Altyapı ve su konusunda zamanında yanlışlar yapılmış ama bugün ne hikmetse en çok bağıranlar altyapıyı yanlış yapanlar. Bunun müsebbibi sizsiniz. Her gün Kırıkkale’de altyapı yapılamaz. Bir defa yapılır, doğru yapılır" dedi.

 

KIRIKKALE’YE YAZIK

Suçu yine başkalarına atan Başkan Saygılı’nın açıklamaları dikkat ve tepki çekti. Daha önce de su kesintileri için bahçe sulama ve sorunu başka sebeplere bağlayan Başkan Saygılı’ya tepki gösterilmişti. Şimdi ise herkesin bildiği alt yapının yanlış olduğu tezini savunması dikkat çekti. Kamuoyu, “”Madem herkesin bildiği şeyi yeni keşfettin akıl akıldan üstün derler geçmişte seni uyaranları dinleseydin. Madem alt yapı kötü başkasını eleştirene kadar sen yapıp işte böyle yapılır deseydin. Sen hiçbir şey yapmadın, sürekli başkalarını eleştiriyorsun. 50 yıl da hiç değişmeyeceğini ifade ediyorsun. Kırıkkale’ye yazık” yorumunda bulundular. 

 



  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı