Anahtar Kelimeler: Anadolu dünyaya

Anadolu´dan dünyaya

Anadolu´dan dünyaya

Anadolu´dan dünyaya

Ankara Ticaret Odası (ATO) tarafından "Anadolu´dan Dünyaya" temasıyla düzenlenen 2. Uluslararası Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi, gerçekleştirildi. Etkinlikte Kırıkkale´nin tarihi ve kültürünün yer aldığı ürün stantları da yer aldı.

KIRIKKALE ÜRÜNLERİ SERGİLENDİ

Ankara Ticaret Odası (ATO) tarafından "Anadolu´dan Dünyaya" temasıyla düzenlenen 2. Uluslararası Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın eşi Emine Erdoğan ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank´ın katıldığı törenle gerçekleştirildi. Etkinlikte Kırıkkale´nin tarihi ve kültürünün yer aldığı ürün stantları da yer aldı.

KIRIKKALE STANDINA BÜYÜK İLGİ

Etkinliğe Kırıkkale Valisi Yunus Sezer, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı ile Kırıkkaleli protokol üyeleri ile bürokratlar katıldı. Ankara Ticaret Odası tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Uluslararası Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi´ne katılan Kırıkkale Belediyesi´nin standı davetliler tarafından büyük ilgi gördü. Stantta yer alan Kırıkkale Belediyesi Özel Kalem Müdürü Bülent Özkan, Ankara´da Anadolu Gazetesi Kurucu Sahibi Ali Çetin ile biraya geldi.

PATENT BAŞVURULARI YAPILDI

Özkan, stant hakkında verdiği bilgide şunları söyledi, ?Burası İkinci Uluslararası Coğrafi İşaretler Zirvesi ve Fuarı. Bizde Kırıkkale olarak Coğrafi İşaretler Zirvesi´ne katılmak için almış olduğumuz Kılıçlar Soğanını, Keskin Tavasını getirdik. Patent başvurusunda bulunduğumuz Delice ilçesinde çıkan ve birçok hastalığa iyi gelen tuzumuz var, Sulakyurt Kavunu var, Kırıkkale Belediyesi´nin yapmış olduğu süt şekeri var. Bunları burada tanıttık, tanıtmaya devam ediyoruz. Ürünlerimizin hepsi doğaldır Kırıkkale´ye hastır. Buraya Kırıkkale Valiliği, Aile Kalkınma Ajansı, Tarım İl Müdürlüğü olarak katıldık. Ayrıca Mayi Tuz firma sahipleri de buraya gelerek kalitesi Amerika´dan onaylanan ve büyük ilgi gören tuzlarını tanıttı? ifadelerini kullandı.



  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu