Anahtar Kelimeler: Ankara bombalı saldırı

Ankara´da bombalı saldırı!

Ankara´da bombalı saldırı!

Ankara´da bombalı saldırı!

Çok sayıda ölü ve yaralı var!

Ankara´da akşam saatlerinde askeri servis araçlara yönelik bombalı saldırıda ilk belirlemelere göre 5 kişi yaşamını yitirdi, 10 kişi yaralandı. Ancak ilerleyen saatlerde haber yayına hazırlanırken ölü sayısının 20´den fazla olduğu bilgisi geldi, yaralı sayısının ise 60´tan fazla olduğu belirtildi.

FLAŞ BİR GELİŞME

Başkentin en merkezi yeri olan, askeri kurumların ve lojmanların bulunduğu Devlet Mahallesi´ndeki saldırı, saat 18.30´da, bomba yüklü araçla gerçekleştirildi. Teröristler, İnönü Bulvarı´nı Dikmen Caddesi´ne bağlayan Merasim Sokak´ta, askeri servis araçlarının yanında bomba yüklü aracı infilak ettirdi. Ankara´nın bir çok yerinde duyulan patlamanın ardından iki askeri servis aracı bir anda alev topuna döndü. Yükselen simsiyah dumanlar Ankara´nın her tarafından görülürken olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

Alevler arasından alınan yaralılar çevredeki hastanelere kaldırılırken, İnönü Bulvarı trafiğe kapatıldı.

İNCELEME BAŞLADI

Ankara Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme ekipleri, askeri servis araçlarının geçişi sırasında meydana gelen patlamanın olduğu yerde çalışmalarına başladı. İnönü Bulvarı´nı Dikmen Caddesi´ne bağlayan Merasim Sokak´taki olay yerinde çok sayıda ambulans, polis ve itfaiye ekibi çalışmalarını sürdürüyor. Ankara Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme ve Terörle Mücadele ekipleri de olay yerinde incelemelerine başladı. Patlamanın olduğu yere çıkan tüm caddeler trafiğe kapatıldı. Polis ve asker geniş güvenlik önlemleri aldı.

ŞÜPHELİ PAKET PATLATILDI

Genelkurmay Başkanlığı Kavşağında bir şüpheli paket fünye ile patlatıldı. Genelkurmay Başkanlığı Kavşağında geniş güvenlik tedbirleri alındı. Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, askeri servis konvoyunda patlama meydana geldiğini, ilk belirlemelere göre 5 kişinin hayatını kaybettiğini, 10 kişinin yaralandığını, patlamanın bomba yüklü araçla gerçekleştirildiğinin tahmin edildiğini söyledi. Ancak ilerleyen saatlerde haber yayına hazırlanırken ölü sayısının 20´den fazla olduğu açıklandı. Yaralı sayısı ise 60´tan fazla olarak belirtildi. Sağlık Bakanlığınca, Ankara´daki terör saldırısının ardından yaralılara gerekli müdahalelerin yapıldığı, kan ihtiyacı bulunmadığı bildirildi. Radyo ve Televizyon Üst Kurulunca, Ankara´daki askeri servis konvoyuna yönelik saldırıya ilişkin yayın yasağı getirildi.



  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli