Anahtar Kelimeler: Ankara kültür sanat gecesi

Ankara´da kültür ve sanat gecesi

Ankara´da kültür ve sanat gecesi

Ankara´da kültür ve sanat gecesi

Renkli görüntüler yaşandı

Kırıkkaleliler Vakfı tarafından Ankara Estergon kalesinde ?Kırıkkale Kültür ve Sanat Gecesi? düzenlendi. Düzenlenen geceye Kırıkkale ve Ankara´dan yoğun katılım oldu.

KIRIKKALE BİR ARAYA GELDİ

Kırıkkaleliler Vakfı tarafından Ankara Estergon Kalesinde ?Kırıkkale Kültür ve Sanat Gecesi? düzenlendi. Gerçekleştirilen programa, Vali Ali Kolat´ın yanı sıra, Vali Yardımcısı Mustafa Güni, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, Keskin Belediye Başkanı Dede Yıldırım, Ticaret Odası Başkanı Ekrem Gök, Mahalli Hizmetler Derneği (MİHDER) Genel Başkanı Mehmet Dönmez, Keskin Belediye Başkanı Dede Yıldırım, Balışeyh Belediye Başkanı Ali Dedelioğlu, Çelebi Belediye Başkanı Sami Uluyol, iş adamları, bürokratlar, siyasiler, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve davetliler katıldı.

ÇABA GÖSTERİYORUZ

Programda, Kırıkkaleler Vakfı Başkanı Aytekin Araç, Ankara da Kırıkkale´nin sesinin duyurmaya çalıştıklarını ve birlik ve beraberliği sağlamak için böyle bir organizasyon yaptıklarını ifade ederek, davete katılanlara teşekkür etti. Gecede konuşan, Vali  Ali Kolat; ? Öncelikle bu güzel ortamda bizleri buluşturan Kırıkkaleliler Vakfı yöneticilerine teşekkür ediyorum. Ben Kırıkkale de hizmet olarak dördüncü yılımı tamamlıyorum. Kırıkkale´ye hizmet etmekten son derece mutluyum. Kırıkkale de esnafımızla, halkımızla iç içe, kamu kurumlarımızla güzel bir ahenk içerisinde Kırıkkale´ye hizmet etmek için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz? diye konuştu.

VALİ BİLGİLER VERDİ

Kolat Yaptığı konuşmada, ?Kırıkkale´mizde güzel şeyler oluyor. Güç Birliği diye bir kuruluşumuz var. Bu Güç Birliği ile Kırıkkale´nin bütün meselelerini konuşuyoruz. Arkadaşlarla ayda ve iki ayda bir, bir araya gelerek, Kırıkkale´nin çeşitli konularını, sağlık, eğitim, kültür, gençlik, üniversite, belediye hizmetleri, köy hizmetleri gibi aklınıza ne gelirse, komisyonlarımızda konuşup, kendi uzmanlık alanlarında çalışma yaparak Kırıkkalede ki mevcut durumu tespit ediyorlar. Daha sonra neler yapılabileceğini, neler kazandırabileceğini konuşup, bir hedef tespit ediyoruz. Sizin gibi gönül dostlarının da büyük desteğini alarak, siyasilerimizle birlikte bunu realize ediyoruz.

OSB ÇALIŞMASINI ANLATTI

Bu meyanda Kırıkkalemizde çok şeyler yapıldı. Mesela Hükümet Konağı birkaç aya kadar hizmete açılacak. Adalet Sarayının temeli yakında atılacak. Devlet ve Üniversite Hastanemiz devreye girdi. Tuz işletmeleriyle ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Kırıkkale demek, Makine Kimya Endüstrisi demek. Makine Kimyada bugün üç bin kişi çalışıyor. Ama geçmişte daha fazla çalışanı vardı. Ama yirmi beş bine yakın Makine Kimyadan emekli olanlar var. Kırıkkalede fiilen çalışan altmış beş bine yakın çalışanımız var. Ayrıca elli bin civarında da emeklimiz var. Biz, bu emeklilerimizi değerlendirelim diye yine Güç Birliğinde alınan bir karar doğrultusunda, Silah Organize Sanayi Kuruluşunu yaptık. İhalesi yapıldı? diye konuştu.

PROTOKOL İMZALADIK

Kolat, ?İnşallah Silah Organize Sanayisinde özel sektöre bir yer tahsis edeceğiz. Orada Silah Sanayisinin olsun, Makine Kimya Enstitüsünün olsun, Savunma Sanayisinin olsun, birçok parçalarını orada üretecekler. Bu Kırıkkale için önemli bir adım olacak. Şunu hepimiz çok iyi biliyoruz ki devletimiz elbette çok şey yapıyor. Ama özel sektör orada yoksa özel sektör orada güçlü değilse, orası kalkınamıyor. Birçok ilimiz özel sektörde birçok mesafe almıştır. Bizler de Kırıkkale de Savunma Sanayisini geliştirmek istiyoruz. Bunun dışında Kırıkkale tarım ve hayvancılık açısından iyi bir potansiyele sahip. Bizler bu anlamda yatırımcı bekliyoruz. Mevcut yatırımcılarımız var. Eğitim açısından da Kırıkkale Türkiye de önemli bir yere sahip. Öğrencilerimiz 18-19 kişilik sınıflarda okuyor. Türkiye de ilk onun içerisindeyiz. Okullarımız yenileniyor. Yeni okullar yapıyoruz. Sağlık açısından da çok önemli bir yere sahibiz. Artık kırıkkaleye Ankara´dan ve çeşitli illerden muayene olmak için hastalar geliyor. Kırıkkale huzur ve güvenlik açısından ve üniversite açısından da güzel bir kent. Otuz beş bin civarında öğrencimiz var.

USTALAR RENKLENDİRDİ

Dolaysısıyla Kırıkkale tercih edilen bir yer. Tuz işletmeleriyle ilgili çalışmalar devam ediyor. Çerikli bölgesinde sekiz milyar ton tuz var. KİAŞ diye TKE´nin bir şirketi var. Onlar Almanlarla birlikte orada çalışmalarını sürdürüyorlar. Kırıkkale için o bölge, aynen Tuz gölü gibi, petrolün ve doğalgazın depolandığı önemli bir yer olacak. Şu anda Kırıkkale de yatırımlarımız devam ediyor. Bir milyar sekiz yüz milyon civarında yatırımlarımız var. Ayrıca ben Kırıkkaleye geldiğimde Yeşil Vadi projesinden söz ediliyordu. Biz bu projeyi onur ve gurur meselesi yaptık. Gerekli çalışmaları hazırladık. Ankara Büyükşehir Belediyesi ile bir protokol imzaladık. Yeşil Vadi Kızılırmak´a ve Ankara´ya çok yakın bir yer. Orada spor alanları olacak, yeme içme alanları olacak. Köy ürünlerinin pazarlandığı bir alan olacak. Yani Kırıkkale´ye marka kazandıracak bir yer olacak. Yani Kırıkkale yaşanılacak bir yer olacak. Ben bu vesileyle bu güzel organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Hepinize sevgiler saygılar sunuyorum.? dedi. Konuşmalardan sonra programda, yerel sanatçılar ve Kırıkkale Ustalar Topluluğu sahne aldı. Toplantıda, önümüzdeki süreçte yapılacak olan Kırıkkale Tanıtım Günleri konusunda görüş alışverişi de yapıldı. 



  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli