Anahtar Kelimeler: Arama Kurtarma Derneği kuruldu

Arama Kurtarma Derneği kuruldu

Arama Kurtarma Derneği kuruldu

Arama Kurtarma Derneği kuruldu

Genel Başkan Bozkurt oldu

Sivil Sağlık Eğitim ve İlkyardım Arama Kurtarma Derneği açıldı. Dernek Başkanı Bülent Bozkurt, Derneğin amacı her türlü koşulda her türden canlıyı tehlike ortamından kurtarmak ve uzaklaştırmak? dedi.

DERNEK OLUŞTURULDU

Türkiye genelinde çalışma yapacak olan Arama Kurtarma Derneği Kırıkkale´de kuruldu. Her türlü acil yardım, arama ve kurtarma faaliyetleri ile benzer vakalara müdahale amacıyla kurulan derneğin Genel Başkanlığı´na sağlık sektörünün tanınmış simalarından Bülent Bozkurt getirildi. Dernek yönetimi, sağlık sektöründe acil yardım sertifikası almış olan isimlerden oluştu. Genel Başkan Bülent Bozkurt, derneğin amacı, faaliyet alanı ve yönetim kurulu konusunda bilgiler verdi.

BOZKURT BİLGİ VERDİ

Derneğin yönetimi şu isimlerden oluşuyor: Dernek Yönetim Kurulu Genel Başkanı Bülent Bozkurt, Genel Sekreter Fadime Eliri, Genel Başkan Yardımcıları Celal Yüksel, İsmail Yahşi, Rıfat Savrun, Aytaç Mustafa Kısmet, Aydan Acar. Dernek Genel Başkanı Bülent Bozkurt yaptığı açıklamada "Derneğin amacı her türlü koşulda her türden canlıyı tehlike ortamından kurtarmak ve uzaklaştırmak. Her türlü afet öncesinde sonrasında insanların nasıl davranacağı konusunda eğitim vermek. Gerek üyelerimize gerekse üye olmayan tüm vatandaşlarımıza ilkyardım, arama kurtarma, doğa sporları, alternatif sporlar, izcilik ve benzeri konularda eğitim seminerler vermek, tatbikatlar yapmak. Afetler karşısında bütün vatandaşlarımızı cami cemaatinden ev hanımlarına kadar bu tür eğitimleri vereceğiz? dedi.



  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Pazartesi 24.9 ° / 11.7 ° Güneşli