Anahtar Kelimeler: yetiştiricilerine kovan

Arı yetiştiricilerine kovan

Arı yetiştiricilerine kovan

Arı yetiştiricilerine kovan

232 kovan teslim edildi

Arıcılık faaliyetlerinin geliştirilmesi ve desteklenmesi amacıyla Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile İl Özel İdaresi tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında 176 arı yetiştiricisine bin 232 kovan teslim edildi.

POLEN TUZAKLI ARI KOVANI

?Polen Tuzaklı Arı Kovanı´ projesi kapsamında Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile İl Özel İdaresi tarafından 176 arı yetiştiricisine gerekli destek sağlandı. Bu kapsamda müdürlüğün bahçesinde tören düzenlendi. Törene Vali Vekili Abdullah Aslaner, İl Genel Meclis Başkanı Murat Çaykara, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş, Defterdar Veysi Şahin, Orman İşletme Müdürü Zafer Sarılı, Meteoroloji Müdürü Nazım Kul, Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Zafer Yorulmaz ve arı yetiştiricileri katıldı.

KONFERANSLAR DÜZENLENDİ

Törende konuşma yapan Müdür Recep Kırbaş, ?Kırıkkale arı yetiştiriciliği için önemli bir potansiyele sahip. Bu potansiyelin en iyi şekilde değerlendirilmesi için çalışmalar yürütüyoruz. Bu manada Halk Eğitim Müdürlükleri vasıtasıyla merkez ve ilçelerde arı yetiştiriciliği kursları, arı yetiştiricileri birliği vasıtasıyla da Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyelerinin katılımıyla arıcılık konferansı düzenledik? dedi.

15 BİN ADET KOVAN BULUNUYOR

Kırbaş, ?Ayrıca Bakanlık olarak 2015 yılında Arıcılık Kayıt Sistemine (A.K.S) kayıtlı 176 arıcımıza 131.760 TL destek verildi. Arıcılığı teşvik etmek ve Kırıkkale balını tanıtmak amacıyla geçen yıl ?1. Sulakyurt Koruköy Bal Festivalini? de düzenledik? şeklinde konuştu. Arı Yetiştiricileri Birlik Başkanı Zafer Yorulmaz ise Kırıkkale´de birliklerinin 342 üyesi olduğunu ve birlik üyelerinin toplamda 15 bin kovanı bulunduğunu söyledi.

50 BİN TL DESTEK VERİLDİ

Yorulmaz, ?Orman İşletme Müdürlüğü desteği ile ORKÖY destekleri kapsamında 200 bin TL bütçeli 16 üyeye 30´ar kovanlık arıcılık projesi uyguladık ve Dinek Dağı eteklerinde bal ormanı yapma çalışmaları yürütüyoruz. İl Özel İdare desteğiyle uygulanan projeyle her bir arıcımıza 7´şer polen tuzaklı arı kovanı olmak üzere 176 arıcımıza toplamda 1.232 kovan teslim edilmiştir. Projeye İl Özel İdaremiz 50 bin TL destek vermiş olup, yetiştiricilerimiz de kovan başı 40 TL katkı sağlamışlardır? şeklinde konuştu.

 



  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli