Anahtar Kelimeler:

Polise İşaret Dili Eğitimi

Polise İşaret Dili Eğitimi

Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görevli 40 polis, sağır ve dilsiz vatandaşlara daha çok yardım etmek amacıyla işaret dili eğitimi almaya başladı.

 

İşaret Dili Eğitimi

Türkçe ve işaret dili öğretmeni Mürşide Kurtulmuş tarafından Emniyet Müdürlüğü Toplantı Salonu`nda verilen kursa katılan polisler ilk derslerini dikkatle dinledi. Hafta içi her gün 3 saat sürecek kurs, toplam 3 ay devam edecek. Kurs sonunda başarılı olan polislere sertifika verilecek. Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü Eğitim Şubesi ve Halk Eğitim Merkezi tarafından ortaklaşa başlatılan kursun ilk dersine İl Emniyet Müdür Yardımcısı Ali Karapınar ve Eğitim Şube Müdürü Aydın Çalışkan da katıldı.

 

Amacı Anlatıldı

İl genelinde işitme engelli vatandaşların çoğaldığını işaret eden İl Emniyet Müdür Yardımcısı Ali Karapınar, "Bu eğitim ile işitme ve konuşma engelli bireylerinin dertlerine daha da yakından ilgileneceğiz. Polislerimiz, engelli vatandaşlarımıza hayatın her alanında yardımcı olmayı amaçlamaktadır." dedi. Emniyet Müdürlüğü`nün örnek olacak bir çalışmaya imza attığını ifade eden Türkçe ve işaret dili öğretmeni Mürşide Kurtulmuş ise engellerin ortadan kaldırılması, engellilerin desteklenmesi ve onlara birtakım imkânların sunulması için öncelikle herkesin kendisini bir engelli gibi hissetmesi gerektiğini söyledi.

 



  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu