Anahtar Kelimeler:

Önemli Toplantılar Yapılıyor

Önemli Toplantılar Yapılıyor

Kırıkkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği topluluğu tarafından düzenlenen “Mühendislik Zirvesi 2011 Ve Ar-Ge Merkezleri Sergisi” Kırıkkale Üniversitesi Anafartalar Salonunda düzenlenen program ile açıldı

 

Zirve Yapıldı

Kırıkkale Üniversitesi’nde iki gün sürecek olan mühendislik zirvesi dün başladı. Üniversitenin makine mühendisliği topluluğu tarafından organize edilen zirveye önemli isimler katılıyor. Dün sabah KÜ’de zirvenin açılış töreni yapıldı. Zirveye sanayiciler, akademisyenler, öğretim üyeleri, iş adamları ve araştırmacılar katılıyor.

 

Zirvenin Hedefi

Zirve, sanayiciler ve girişimcilere devlet tarafından sağlanan desteklerin tanıtılması, geleceğin mühendislerini alanında uzman firma, kamu kuruluşları yöneticileri ile tanıştırıp, bilgilerinden faydalanmalarını sağlamak, diyalog kurmalarına vesile olmak, AR-GE faaliyetlerinin tanıtımını yapmak, üniversite ve sanayi işbirliğini sağlamak amacını taşıyor.

 

Bakan Gelemedi

Zirvenin ilk gününe Bilim ve Sanayi Bakanı Nihat Ergün’de bekleniyordu. Ancak yoğun programı nedeniyle katılamadı. Zirve açılış töreni ile başladı. Törende konuşan Rektör Ekrem Yıldız, bu tür etkinlikler ile hem üniversitenin tanıtımını yaptıklarını ve hem de eğitim ve sanayi işbirliği sağladıklarını söyledi.

 

Sergi Açıldı

Programda açılış konuşmasını ilk olarak Kırıkkale Üniversitesi KÜMAK topluluğu adına konuşma yapan Emre Gencel “Sergi için emeği geçen başta rektörümüz olmak üzere herkese teşekkür ederim amacımız sanayicilere ve girişimcilere devlet rafından sağlanan desteklerin tanıtımını sağlamak” dedi.

 

Amacı Anlatıldı

Daha sonra ise Mühendislik Fakültesi dekanı Veli Çelik ise “Geleceğin mühendislerini; alanında uzman firma, kamu ve kuruluşları yöneticiler tarafından tecrübe paylaşımı ile mesleğe bir adım daha yaklaştırmak. Sadece sunumlarla sınırlı kalmayarak kurulacak stantlarda firma ve ürünlerini daha yakından tanıyarak geleceğin mühendislerinin ufkunu açmak” dedi.

 

Otomotiv Paneli

Zirvenin ilk günü bilim ve teknoloji alanlarındaki destek programları konusunda Bilim ve Teknoloji Genel Müdürü Ziya Karabulut tarafından konferans verildi. Daha sonra açılan stand ziyaret edildi. Öğleden sonra otomotiv paneli yapıldı. Renault Elektrikli Araç Sorumlusu Ümit Çevik, bu alandaki çalışmaları anlattı. Ford Araç Mühendisliği ve Ürün Geliştirme Müdürü Barış Şenyener’de kendi alanı ile ilgili bir sunumda bulundu. Yavuz Motor AŞ sorumlusu Doç. Dr. Sedat Çelikdoğan’da otomotiv alanındaki gelişmeleri anlattı.

 

İmza Töreni Olacak

Dün son olarak Bor rezervleri ve kullanım alanları konusunda 9 Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cahit Helvacı açıklamalar yaptı. Zirvenin ikinci günü MKE ile Üniversite arasında Ar-Ge projesi konusunda imza töreni yapılacak. Ayrıca savunma konulu bir panel gerçekleştirilecek. Panele MKE Genel Müürü Ünal Önsipahioğlu, Roketsan Genel Müdürü Hüseyin Baysak, FNSS Strateji Direktörü Haluk Bulucu ve Savunma Sanayi Müsteşarı Murat Bayar katılacak. Son olarak ise söyleşi gerçekleştirilecek.



  • Salı 29.4 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Çarşamba 29.5 ° / 19.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 30.7 ° / 19 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı