Anahtar Kelimeler:

DİNEK DAĞI'NA ÇIKTILAR

DİNEK DAĞI

Kırıkkale`nin en yüksek dağı olan 1744 metre yüksekliğindeki Dinek dağına zirve yürüyüşü düzenlendi.

 

GENİŞ KATILIM OLDU

Kırıkkale Valiliği, Kırıkkale Üniversitesi, Kırıkkale Belediyesi, Sulakyurt Kaymakamlığı, Kale Dağcılık ve Spor Kulübünün ortaklaşa organize etmiş olduğu zirve yürüyüşüne Vali Yardımcısı Yusuf Ziya Karacaev ve Rıfat Ata, Kale Dağcılık ve Spor Kulübü Başkanı Metin Atun, Balışeyh Kaymakamı Tekin Erdemir, Delice Kaymakamı, Mehmet İcik, İzci grup yetkilileri, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri, daire amirleri, öğrenciler ve çok sayıdaki davetlinin yanı sıra yerel ve ulusal basın mensuplarının da bulunduğu yaklaşık olarak 300 kişi katıldı.  Araçlarla kamp bölgesine kadar gidilen zirve yürüyüşünde grup, Gökkuyu bölgesindeki mola sonrasında zirveye kadar tırmandı. Zirve yürüyüşü güzergahında oluşturulan konaklama yerinde kamp çadırları kurularak kamp ateşi yakıldı.

 

KAR TOPU OYNADILAR

Zirve yürüyüşüne katılanlar havanın güneşli ve yerlerde de kar olması nedeniyle yürüyüşten büyük zevk aldıklarını ifade ettiler. Grup içinden bazıları zaman zaman kar topu oynayarak, kimi zaman da doğa ile içi içe olmanın zevkini yaşadılar. Kırıkkale Vali Yardımcısı Yusuf Ziya Karacaev, "Yürüyüşteki amacımız, Dinek Dağı`nı bir marka haline getirmek. Kırıkkale`de tanınacak bilinecek bir yer haline getirmek. Gerçekten de tanınması bilinmesi gereken bir yer. Turizme yönelik doğa sporlarına yönelik her türlü aktivitenin yapılabileceği bir yer. Bizler de bunu tanıtmayı amaçladık. Tabi Kale Dağcılık ve Spor Kulübü bu yürüyüşü organize edince biz de kendilerine her türlü katkıyı sağlayacağımızı belirttik. Böyle bir organizasyonu düzenledikleri için kendilerine teşekkür ediyorum" diye konuştu.

 

GÜZEL BİR ORGANİZASYON

Balışeyh Kaymakamı Tekin Erdemir ise, bu sene şenliğin üçüncüsünü düzenlediklerini ifade ederek, şunları söyledi: "Yaklaşık 300`e yakın katılımcı burada buluştu. Dinek Dağı bölgemizin en yüksek dağı ve 1744 metre yüksekliğinde. Bugün havanın güzel olmasının da bizim açımızdan büyük bir fırsat oldu. Büyük bir katılım oldu insanlarımız eğlendiler. Tırmanışa geçen 300 kişiden yaklaşık 250`si zirveye çıkmayı başardılar. Böyle bir geniş katılımı görünce şimdiden geleneksel olarak düzenlediğimiz bu şenliğin 4`üncüsünü nasıl yapacağımızın düşünüyoruz. Bu organizasyon Kırıkkale halkının burada buluşmasını sağlıyor. Bu da bizim için çok önemli bir durum."

 

ATUN’DAN AÇIKLAMA

Kale Dağcılık ve Spor Kulübü Başkanı Metin Atun da "Bu tırmanışımızla birlikte bizim Dinek Dağı zirvesine 208. tırmanışımız oldu. Zirve yürüyüşü etkinliğimiz ile doğanın en güzel yerlerini görme imkanına sahip olmaktayız. Bu spor her zaman ve her yaşta yapılabilen bir spordur ve bu spora yediden yetmişe tüm insanlar katılabilir. Bu spor masraf istemeden insanlara güzel yerleri gezme fırsatı, doğanın en doğal halindeki güzellikleri görme imkanı sağlar. Herhangi bir zorluğu da yoktur. Doğada yürüyüş alışkanlığını tüm halkımıza kazandırmamız gerekir" diye konuştu. Zirve yürüyüşü dönüşünde çeşitli ikram ve dinlenmenin ardından program sona erdi.

 



  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 19 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı