Anahtar Kelimeler:

BU MALZEMELERİ ÜRETENLER KİMLER!

BU MALZEMELERİ ÜRETENLER KİMLER!

Kırıkkale’de yerel seçim hazırlıkları erken başladı. Öyle şeyler yaşanıyor ki, aklınız durur. Yerel ve internet basınına sürekli malzeme üreten bir kesim var…

 

SİYASET OYUNU

Kırıkkale’de yerel seçim hiç de kolay geçmeyecek gibi görünüyor. İktidar partisi içinde yerel seçim konusunda kılıçlar yavaş yavaş çekiliyor. Parti içinden bir kesimin kimi belediye başkanlarına adeta savaş açtığı gözleniyor. Özellikle bazı büyük ilçe belediye başkanları konusunda sürekli malzeme üretiliyor. Amaç ise tekrar aday yaptırmamak. İl teşkilatı ilçe seçimleri, kadın ve gençlik kolları ile kendi ağını örmeye devam ederken, istenmeyen belediye başkanlarının yeniden aday olmasını engellemek isteyen parti içinden bir kesim başkanlarla ilgili yerel basın ve internet basınına malzeme üretmeye başladı.

 

FARKLI BİLGİLER GELİYOR

Geçtiğimiz günlerde bir ilçe belediye başkanının eşinden boşandığı ve bir davadan da hapis cezası aldığına dair haberler yer aldı. Şimdi farklı bilgiler geliyor. O belediye başkanının genç bir üniversite öğrencisi ile yaşamaya başladığı öne sürülüyor. Bir başka ilçe belediye başkanının da eşinden ayrıldığına dair söylentiler yayılıyor. Öte yandan diğer bir ilçe belediye başkanı ile ilgili de bir inşaat firması ile kâr amaçlı büyük bir ortaklığa giriştiği kaydediliyor.

 

BAŞKANLARA UYARI

Bu bilgilerin büyük çoğunluğu doğru. Ancak zamanlaması dikkat çekiyor. Ayrıca bilgilerin iktidar partisi içinden belli bir kesim tarafından yayılıyor olması ve bilgilerin basına adeta servis edilmesi de dikkat çekici bir konu olarak görülüyor. Mevcut başkanların yeniden aday olabilmek için çok dikkatli olması gerekiyor. Dengeleri iyi kurmak durumundalar. Özel hayatlarına dikkat etmeleri gerekiyor. Parasal işlerden de uzak durmak zorundalar. Çünkü, kendi içlerinden, hatta kimilerinin en yakınından bazı özel bilgilerin basına servis edildiği görülüyor.

 

BAŞKANLARI ÇAĞRI

Sitemize de sık sık bu bilgiler geliyor. Haber etiği açısından bunu hem duyurmak ve hem de sitelerin siyasete alet edilmemesi ve kullanılmaması için uyarıyoruz. Gelen bilgileri haber yapmak yerine kaynağı bizde saklı olmak kaydı ile belediye başkanları ile paylaşmaya hazır olduğumuzu da belirtmek istiyoruz.



  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Salı 29.4 ° / 18.3 ° Güneşli