Anahtar Kelimeler:

Ak Parti'ye Eleştiri

Ak Parti

Kırıkkale Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen İl Başkanı Oktay Sümer, şike yasasına gösterilen hassasiyetin toplu sözleşme yasasına da gösterilmesini isteyen bir açıklamada bulundu

 

Açıklama Yaptı

Kırıkkale Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen İl Başkanı Oktay Sümer yaptığı yazılı basın açıklamasında TBMM’ye çağrıda bulunarak, toplu sözleşme hakkının 12 Eylül referandumu ile verildiği halde yasanın 15 aydır çıkmadığını, buna karşın şike yasasının bir ayda iki kez çıktığını belirterek, “Şikeye gösterilen hassasiyet toplu sözleşmeye neden gösterilmiyor” dedi. Oktay Sümer, toplu sözleşme yasasının geciktirildiğini ifade ederek, “Buradan TBMM’ye çağrımız, çok çalışıyorsunuz, tebrik ederiz ama toplu sözleşme hakkı 12 Eylül referandumu ile verildi, toplu sözleşmeyi sağlayacak değişiklik 15 aydır çıkmıyor. Şike yasası ise bir ayda iki kez çıkıyor” dedi.

 

Durumu Anlattı

Anayasa’nın 53 ve 128. maddelerindeki değişikliğin görmezden gelinemeyeceğini belirten Sümer, “Bakanlara çağrıda bulunuyoruz: ‘Biz, yüzde 50 oy aldık, nasıl olur da maaşları toplu sözleşme masası belirler’ diyorlar. Bu, çağdaş dünyanın yaşadığı bir gerçektir. Paydaşlık budur, örgütlülüğe bakış budur. 53. madde toplu sözleşme hakkını veriyor, 128. madde ise ‘memurların ve emeklilerin maaşları toplu sözleşme masasında belirlenir’ diyor. Bunu bu yıl öteleyebilir, geciktirebilirsiniz, ama uzun vadede buradan kaçış yok.

 

Bakmak Yeterli Olur

Önceki yıllarda altına imza attıkları ek ödemelerin eski talepleri dikkate alınarak gerçekleştirildiğini dile getiren Sümer, “Şimdi süre kazanıp 15 Ocak’ta hedeflenin enflasyon doğrultusunda zam vermekten, daha sonra da toplu sözleşme yapmaktan bahsediyorsunuz. Geçen yıl, Türk-İş’le, Temmuz ayında anlaşma sağlandı. Ancak 1 Ocak 2011’den geçerli olmak üzere maaşlara yansıdıysa, Avrupa’ya bakmanıza gerek yok, Türkiye’de kendi anlaşmalarınıza bakmanız yeterlidir” ifadelerini kullandı.

 

Başbakana Çağrı

Toplu sözleşmeyi sağlayacak Kamu Görevlileri Sendikaları Yasası’nda yapılacak değişiklik taslağında, Kamu Görevlileri Hakem Kurulu’nun yapısıyla ilgili de sıkıntıların olduğunu ifade eden Sümer, Başbakan Erdoğan’a çağrıda bulundu. Başbakan Erdoğan’a Allah’tan acil şifalar dileyen Sümer, “Yasamız sizi bekliyor, buna el atmalısınız. 2 buçuk milyon memur, milyonlarca da emekli 12 Eylül referandumunda yüzde 58’le ‘evet’le gerçekleştirdiğimiz anayasanın 53 ve 128. maddelerindeki değişikliğin TBMM’de gereğinin yapılmasını bekliyor” dedi.



  • Cumartesi 17.2 ° / 14.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 23.7 ° / 13.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 21.5 ° / 12.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu