Anahtar Kelimeler:

Kemer Gerçekten Önemli

Kemer Gerçekten Önemli

Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü tarafından başlatılan proje kapsamında emniyet kemeri takmayan sürücülere uyarılarda bulunulurken, emniyet kemeri konusundaki istatistikler de açıklandı

 

İşte O Rakamlar

Trafik Tescil Denetleme Şube Müdürü Mehmet Kaya, son 3 yıldaki ölümlü ve yaralamalı kazaların incelenmesi sonucu, ölen sürücülerin yüzde 62`sinin emniyet kemeri takmadıklarını belirlediklerini açıkladı. Uygulama hakkında basın mensuplarına açıklamada bulunan Trafik Tescil Denetleme Şube Müdürü Uğur Mehmet Kaya, "Ülkemizde son üç yılda ölüm ve yaralanma ile sonuçlanan trafik kazaları incelendiğinde, emniyet kemeri takılı olan her bin sürücüden sadece yüzde 12`si olay yerinde hayatını kaybederken, takmayanlardan yüzde 62`si olay yerinde hayatını kaybetmiştir.

 

Çalışma Başlatıldı

Kaza sonrası ölüm ve yaralanmaları yüzde 65`lere varan oranlarda azalttığı bilimsel tespitlerle de anlaşılan ve adeta `yaşam garantili bedava hayat sigortası` olan emniyet kemeri kullanımının yaygınlaştırılmasına yönelik bir çalışma başlattık" dedi.

 

Önemli Bir Konu

Kaya, eğitici ve bilgilendirici çalışmalardan sonra Kırıkkale`de yapılan denetimlerde şehir içinde her 100 araç sürücüsünden yüzde 34`ünün, şehir dışı yollarda ise her 100 sürücüden yüzde 93`ünün emniyet kemeri taktığını gördüklerini belirtti. Kaya, emniyet kemeri takmayan 15 sürücüye idari para cezası yazıldığını belirtirken, "Şehir içi ve şehir dışı karayolları ayrımı yapılmaksızın emniyet kemeri kullanımının yüzde 100`e ulaşmasına yönelik etkin denetlemelerimiz artarak devam edecektir" dedi.



  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 19 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı