Anahtar Kelimeler:

Sağlık Kontrolünden Geçtiler

Sağlık Kontrolünden Geçtiler

Kırıkkale’de bulunan Vanlı depremzedelere sağlık kontrolü yapıldı. Sağlık İl Müdürlüğü konuyla ilgili çalışmayı yürüttü ve açıklamada bulundu

 

Sağlık Kontrolü

Sağlık İl Müdürlüğünden konuyla ilgili olarak şu açıklama yapıldı: “Müdürlüğümüz bünyesinde oluşturulan komisyon tarafından depremzede vatandaşlarımıza sağlık kontrolü yapılmıştır. Van ilinde meydana gelen deprem sonucunda ilimize gelen 35 kişilik depremzede grubuna sağlık müdürlüğümüz tarafından sağlık kontrolleri yaptırılmıştır. Sağlık kontrolleri neticesinde kronik hastalıkların rutin tedavileri verilmekle beraber Deprem etkisiyle oluşan psikolojik etkenlere de müdahale ile depremzedelerimize gerekli moral destek verilmeye başlanmıştır.

 

Tedavi Çalışması

Kontroller neticesinde; gebeliği boyunca hiç kontrolü olmayan 1 anne adayı ile, ateşi olan 1 yaşındaki bebeği ambulansla alarak gerekli tetkik ve tedavilerinin yapılması için Hacı Hidayet Doğruer Devlet Hastanesine sevk edilmiştir. Depremden sonra konuşma bozukluğu gelişen 2 çocuğumuzun psikolog ile görüştürülmesi sağlanmıştır.

 

Tetkikler Yapıldı

Diğer 16 hastamızda araçla alınarak gerekli tanı, tetkik ve tedavileri için Yüksek İhtisas Hastanemize, Hacı Hidayet Doğruer Devlet Hastanemize, Ağız Diş Sağlığı Merkezimize ve 70. yıl Aile Sağlığı Merkezimize yönlendirilmiştir. Halen müdürlüğümüz başta Evde Sağlık Hizmetleri olmak üzere oluşturulan özel bir komisyon ile ilimizde tüm sağlık birimleri depremzede vatandaşlarımızın her türlü sağlık problemleri için çeşitli koordinasyon hizmetlerini vermeye devam etmektedir.”



  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu