Anahtar Kelimeler:

Hayvan Hastalıkları Anlatıldı

Hayvan Hastalıkları Anlatıldı

Kırıkkale`nin Karakeçili ilçesinde hayvan hastalıkları konusunda konferans düzenlendi. Konferansta hayvan hastalıkları konusunda bilgiler verildi

 

Geniş Katılım Oldu

Müteşebbis Gelişim Vakfı`nın organize ettiği ve Karakeçili İmam Hatip Lisesi toplantı salonunda gerçekleştirilen konferansa, Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bahtiyar Bakır, Müteşebbis Gelişim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı ve Milli Eğitim Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Nurettin Konaklı, Karakeçili Kaymakamı Duran Kalkan, Et ve Balık Kurumu Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Lütfü Bilbay, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ekrem Şener ve çiftçiler katıldı.

 

Bilgiler Verildi

Prof. Dr. Bakır, slayt gösterisi eşliğindeki sunumunda "Süt ve besi sığırlarında ayak sağlığı ve bakımını" anlattı. Hastalık çıkmadan önlemlerin alınması gerektiğini ifade eden Bakır, hastalık çıktıktan sonra hayvanlarda süt veriminin azaldığını ve kilo kaybı meydana geldiğini söyledi.

 

Konu Anlatıldı

Vakıf Başkanı Konaklı da, konuşmasında, Karakeçili`de yetiştirilen hayvanların etinin çok lezzetli olduğunu, bu alanda yatırımlar yapılması gerektiğini, bunun için de et entegre tesisinin kurulmasının Karakeçili için gerekli olduğunu ifade etti. Konferansa katılan çiftçi vatandaşlar ise bilgilendirme amaçlı düzenlenen bu toplantıların kendilerine çok faydalı olduğunu dile getirdiler.



  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı