Anahtar Kelimeler:

İpekçi Kırıkkale'yi Çok Sevdi

İpekçi Kırıkkale

Ünlü Modacı Cemil İpekçi, Kırıkkale`nin Yahşihan ilçesinde bulunan Etik Grup Özel Eğitim Okulu ve Cemil İpekçi Moda ve Tasarım Atölyesini ziyaret edip, incelemede bulundu.

İki Ayrı Ziyaret

Kırıkkale`ye bağlı Yahşihan ilçesi Yenişehir semtinde bulunan Engelliler Etik Grup Özel Eğitim okulunda bulunan engellileri ziyaret eden ve tek tek engelliler ilgilenen ve yetkililerden bilgi alan Cemil İpekçi, daha sonra ilçe merkezindeki Cemil İpekçi Moda ve Tasarım Atölyesini gezerek çalışmalar konusunda bilgi aldı ve kursiyerlerle görüşme yaptı. İpekçi okulda öğrencilerle görüştü ve onlarla resim çektirdi. Daha sonra ise moda evine geçerek, burada yürütülen çalışmaları inceledi ve kursiyerlerle görüştü.

 

Eğitim Ziyareti

İpekçi, "Bu tür eğitim merkezlerinin İstanbul`da açıldığı gibi, Kırıkkale`de de açılabilirmiş, sizi tebrik ediyorum. Ben bu özürlü, engelli gibi sözleri sevmiyorum, aslında hepimiz birer özürlüyüz, engelliyiz" dedi. Kırıkkale`ye her geldiğinde merkeze uğrayacağını, bu merkezle kendi tasarım okulunu birleştirerek değişik projeler yapacaklarını bildiren İpekçi, "Önemli olan, hepimizin bir olduğunu düşünmek. Bugün sağlam duruyoruz dünyaya göre. Ama bir saniye sonra başımıza neler gelecek onu bilmiyoruz. Kendi başımıza da gelecek olmasını bilmemiz gerektiğine İnanıyorum.bugün sağlamız ama yarın dünyayı görmeyebiliriz ve yürüyemeyebiliriz" diye konuştu.

 

Taleplerini Dinledi

Modacı İpekçi, yanına yaklaşan 1 metre 10 santimetre boyundaki Yelda ile 1 metre 60 santimetre boyundaki Emre Madencioğlu`nun isteklerini dinledi. Yelda Madencioğlu, "İpekçi ağabeyimize talebimizi söyledik. Bizi çok iyi karşıladı. Nikahımızı kıydığımızı ve düğün için gelinliğe ihtiyacımızın olduğunu ilettik. (Gelinliğiniz benden düğün hediyesi) dedi. Düğünümüzü yeni yapacağımız için gelinliği bekleyeceğiz. Aslen Bartınlıyız ve Kırıkkale`ye engelliler için tiyatro gösterimine geldik" dedi. Modacı İpekçi, iki tiyatrocu gencin evleneceklerini ve gelinlik taleplerini ise karşılayacaklarını bildirdi.

 

Moda Evini Gezdi

İpekçi, daha sonra Yahşihan ilçesindeki Cemil İpekçi Moda Evi`ndeki çalışmaları incelemek üzere buraya gitti. Modacı Cemil İpekçi`nin ziyaretlerine, Yahşihan Kaymakam`ı Ahmet Ferhat Özen, Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Sedat Kaygusuz, Yahşihan Emniyet Müdürü Tamer Taş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Yıldırım ve Yahşihan Halk Eğitim Müdürü Abidin Aslan da katıldı.

 



  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu