Anahtar Kelimeler:

Sürücülere Uyarı

Sürücülere Uyarı

Kırıkkale Emniyet Müdürlüğüne bağlı Trafik Tescil şube Müdürlüğü tarafından Kırıkkale, Kayseri karayolunda `Hızını azalt ömrünü uzatö uygulaması yapıldı.

 

Uygulama Yapıldı

Kırıkkale Emniyet Müdür yardımcısı Bünyamin Tezol ve Trafik Tescil Şube Müdürü Uğur Mehmet, trafik uygulamasına katılarak sürücülere uyarılarda bulundular. Trafik Tescil Şube Müdürü Uğur Mehmet Kaya yaptığı açıklamada `Son günlerde meydana gelen Trafik kazalarının önemli bir kısmını sürücülerin aşırı hız sonucu, yoldan çıkma ve devrilme şeklinde veya önünde seyreden veya duran bir araca çarpma şeklinde meydana geldiğinin anlaşılması Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü olarak hız ihlalleri, uykusuzluk, yorgun olarak araç kullanma ve dinlenme sürelerine uymama konuları üzerinde daha fazla durmamız gerektiğini ortaya koymaktadır. Sorumluluk bölgemizdeki Karayollarının tetkiki neticesinde: Hız ihlallerinin ve bu ihlaller neticesinde meydana gelen Trafik kazalarının yoğunlaştığı mevkiler Ankara yolu 9 ve 12. kilometre arası, Kırşehir yolu 35 ve 47. kilometre arası Samsun yolu 9 ile 20. kilometre arası ile Delice İlçemiz ve Çorum il sınırı arası olduğu tespit edilmiştir, bu kazaların en çok Cumartesi ve Pazartesi günleri saat 08.00 ile 10.00 saatleri arası meydana geldiği anlaşılmıştır” dedi.

 

Kayıplar Azalsın

Uğur Mehmet Kaya, `Emniyet Müdürlüğü olarak tüm yol kullanıcılarını, Trafik kuralları ve güvenliği konusunda bilgilendirip bilinçlendirmek, güvenli bir Trafik ortamı sağlayarak Trafik kazaları sonucundaki ölüm, yaralanma ve maddi kayıpları azaltmaya yönelik bir dizi çalışma başlattık. Sürücülerin hız kurallarına uymaları konusunda dikkatlerini çekmek için `Hızını azalt ömrünü uzat” kaidesine uymalarını istiyoruz” diye konuştu.

 



  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu