Anahtar Kelimeler:

Zor Durumda Kaldılar

Zor Durumda Kaldılar

Tarım sektörünün en önemli merkezlerinde geçtiğimiz günlerde yaşanan sahte fatura operasyonu bölge çiftçisini vurdu. Bu konuda yaşanan sıkıntılar anlatıldı.

 

Operasyon Olmuştu

Geçtiğimiz günlerde Yozgat başta olmak üzere Şanlıurfa, Sivas, Nevşehir, Mersin, Malatya, Kırşehir, Kırıkkale, Kayseri, Kahramanmaraş, Gaziantep, Diyarbakır, Çorum, Ankara, Amasya, Adıyaman ve Adana olmak üzere toplam 17 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen operasyonda 96 kişi yakalanarak gözaltına alınmıştı. Yapılan sorgulama sonrasında 12 kişi suç işlemek için örgüt kurmak, örgüt faaliyetleri çerçevesinde faaliyetlerde bulunmak, resmi belgede sahtecilik, dolandırıcılık, vergi usul kanununa muhalefet ve tehdit suçundan tutuklanmıştı.

 

Sıkıntılar Anlatıldı

Yetkililer, yapılan operasyonun çiftçileri etkilediğini belirterek, bu iller dışında da çok sayıda çiftçinin mağdur olduğunun altını çizdi. Bu konuda yapılan değerlendirmede, "Bazı firmalara operasyon yapıldı. Tutuklu insanlar var. Binlerce çiftçi sahte fatura mağduru. Burada sadece şirketler değil, borsa kaşeli fatura alan çiftçilerimiz de mağdur durumda. En acı kısım ise fatura teslim edilirken imza atılan bölümde yer alan madde.

 

Durum Çok Kötü

Çiftçimiz güvenilir olduğuna inandığı faturaların altına imzasını atıp yetkililere teslim etti. Dolayısıyla şimdi bu faturalardan temin eden çiftçilerimiz 5 yıl süre ile desteklerden yararlanamama tehlikesi ile karşı karşıya” denildi. Çiftçiler ise desteklerin ödenmesini bekliyor. Olaydan dolayı destek ödemesi yapılmıyor. Çiftçiler, ödeme yapılmadığı gerekçesiyle tarım sektöründe söz sahibi STK ve kamu kuruluşlarına müracaat ediyor.



  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli