Anahtar Kelimeler:

Hızlı Büyüyoruz

Hızlı Büyüyoruz

Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner, Kırıkkale’nin 2011 yılını değerlendiren bir açıklamada bulundu. Güner, Kırıkkale’yi hızla büyüyen ve geleceği parlak bir il olarak tanımladı…

 

Kent Kimliği

Şehir kimliğinin hem kültürel hem de mimari anlamda oluşturulması için çalışmalar sürdürülmektedir. Selçuklu ve Osmanlı mimari anlayışla projelendirilen Yeni Hükümet Konağı inşaatı devam etmektedir. Edirne Selimiye Camisi örnek alınarak yaptırılan Nur Cami Külliyesi’nin tamamlanmasıyla şehir merkezi önemli bir esere kavuşmuş olacaktır.

Atatürk Bulvarı çalışmaları şehre yeni modern alanlar oluşturmuş, halkımızın tak-dirini kazanmıştır.

 

Üniversite Geleceğimiz

1992 yılında kuruluşu gerçekleştirilen Üniversitemizin şehrimizin sosyal, ekonomik ve kültürel gelişme sine bugüne kadar önemli katkılar sağladığını hepimiz biliyoruz. Valiliğimiz, Üniversitemizle iş birliğine önem vermekte; şehrimizle ilgili proje ve çalışmalara özen gösterilmektedir. Üniversitemizle Avrupa Birliğine yönelik ortaklaşa proje çalışmalarımız devam etmektedir. Valiliğimiz (İş Kurumu)-Üniversite iş birliğiyle düzenlenen proje kapsamında iş edindirme kursları düzenlenerek 430 katılımcıyla nitelikli personel yetiştirilmiştir. Yine “Kırıkkale Güç Birliği Oluşumu” ise üniversitemiz koordinatörlüğünde yürütülmektedir.

 

Kırıkkale Güç Birliği-

Ağustos ayı içerisinde Valiliğimiz ev sahipliğinde ilk defa “Kırıkkale Güç Birliği Projesi” toplantısı gerçekleştirilmiş; Kırıkkale’de yapılacak proje ve çalışmalar ele alınmış; ilimizin değişim ve dönüşümüne katkı sağlayacak yeni bir ortak aklın ve gücün oluşturulması kararlaştırılmıştır. Bu proje içerisinde kamu kurumları yanında şehrimizde faaliyet gösteren çeşitli sivil toplum kuruluşları da yer almaktadır.

 

Kültür Zenginiyiz

Günümüzde kültür, sanat, tarih, edebiyat, gelenek ve görenekler, folklor, dil, müzik, mimari ve inançlar gibi toplumların kabul ettiği değerler ön plana çıkmakta ve bu yöndeki projeler destek görmektedir. Valiliğimiz, Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü, Üniversitemizin işbirliğiyle ilk defa düzenlenen ve 2 gün devam eden   “Geçmişten Geleceğe Kırıkkale Tarihi ve Halk Kültürü” konulu bir sempozyum düzenlenmiştir. Burada sunulan tebliğler ayrıca bir kitap halinde yayınlanacak olup Kırıkkale’nin tarih ve kültür değerleri hakkında bilgi edinilebilecektir.

 

Kültür Şenliği

Balışeyh ilçemizdeki Selçuklu yapı özelliğini taşıyan Ballı Camii’nin 1121 yılında yapıldığına dair bilgiler mevcuttur. Yine Keskin-Köprüköy’de Kızılırmak üzerine kurulu bulunan Çeşnigir Köprüsü de Selçuklu mimarı tarzının izlerini taşımaktadır. Karakeçili ilçemizde her yıl düzenlenen Karakeçili Kültür Şenliği Valiliğimizce de desteklenmektedir. Yahşihan ilçesinde bulunan ve 1907 yılında yaptırılan tarihi demir köprünün bakım, onarım ve restorasyon çalışmalarına başlanılacaktır. Keskin’in yetiştirdiği halk müziği ustalarından Hacı Taşan için düşünülen Hacı Taşan Kültür evinin yapılması için Valiliğimiz ile İl Özel İdaresince çalışmalarımız devam emektedir. Kralların ressamı olarak tanınan Rahmi Pehlivanlı evi kamulaştırılmış olup sanat merkezi olarak düzenlenerek açılışı gerçekleştirilecektir. Kültür ve Turizm Müdürlüğü bünyesinde kurulan yöre türküleri ve oyunlarını icra eden Ustalar Topluluğu değerlerimizin yaşatılması bakımından önem arz etmektedir.

 

Dinek Dağı Yürüyüşü

Tarihi bir misyon üstlenen ve üzerine türküler söylenen Denek Dağı zirvesine ilk kez Cumhuriyet Yürüyüşü düzenlenmiş; folklor ve havai fişek gösterileri yapılmış, halk türküleri dinlenilmiş ve halaylar çekilmiştir. Aralık ayı içerisinde de 3. kez Dinek dağı zirvesine yürüyüş gerçekleştirilmiştir.

 

Bölge Sağlık Merkezi

Kırıkkale il ve ilçelerinde sağlık alanında büyük bir dönüşüm yakalamış olup çevre illerden hasta kabul eder hale gelmiştir. TOKİ tarafından yaptırılan 200 yataklı Yüksek İhtisas Hastanesi ek binasının tamamlanılmasıyla ilimiz önemli bir sağlık kuruluşuna daha kavuşmuş olacaktır. Ayrıca Üniversitemize ait 200 yataklı Tıp Fakültesi Araştırma Uygulama Hastanesi ile Arpalık Mevkiinde İnşaatı devam eden Tıp Fakültesi Hastanesi’nin tamamlanmasıyla sadece üniversitemiz değil ilimiz ve bölgemiz önemli bir sağlık merkezi haline gelecektir.

 



  • Cumartesi 17.2 ° / 14.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 23.7 ° / 13.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 21.5 ° / 12.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu