Anahtar Kelimeler:

Facia: 4 Ölü Var!

Facia: 4 Ölü Var!

Patlamanın ardından dört kişinin öldüğü kesinleşti. 3 kişi bulundu ama bir kişiyi arama çalışması devam ediyor. Askeri savcı olay yerinde inceleme başlattı..

 

Patlama Olayı

Kırıkkale`nin Yahşihan İlçesi`ndeki askeriyeye ait 4 katlı Mühimmat Ayırma ve Ayıklama Tesisi`nde patlama oldu. Olay, gece yarısı 00:58’de yaşandı. Patlamada 4 kişi yaşamını yitirdi. Kırıkkale`ye 25 kilometre mesafede bulunan Yahşihan İlçesi`ndeki askeri tesiste, gece saat 00.58 sıralarında TNT deposunda meydana gelen şiddetli patlamanın, gaz sıkışmasından kaynaklandığı sanılıyor. Kırıkkale`den de duyularak büyük endişeye neden olan patlama ile birlikte çıkan yangını MKE fabrikası, ilçe ve Kırıkkale`den gönderilen itfaiye ekipleri müdahale ederek söndürdü. Depolarda kimyasal madde olması nedeniyle askeri tesise gece ambulans ve itfaiyenin dışında kimse alınmazken, giriş ve çıkışlar da yasaklandı.

 

İsimler Belirlendi

Patlama sonrası mühimmat deposu harabeye dönerken, gece vardiyasında çalışan Salih Erkeç, Adnan Dağdeviren, Sezai Çalışkan ve Samet Aygar`ın enkaz altında kaldığı belirlendi. Binaya giren jandarma ve Ulusal Medikal Kurtama (UMKE) ekibinin yaptığı arama çalışmalarında enkaz altındaki 4 işçiden birinin cesedine ulaşıldı. Patlama Kırıkkale’de hem korkuya ve hem de endişeye neden oldu. Daha önceki patlamaları yaşayanlar korktu.

 

Üretim Durduruldu

Gece yarısı yaşanan olay nedeniyle şehirde alarm durumu verildi. Edinilen bilgiye göre MKE ve Tüpraş’ta üretim durduruldu. Olası bir durumu karşın buralarda önlem alındı. 1987 yılında da aynı yerde patlama olmuş ve 7 kişi yaşamını yitirmişti. 1997 tarihinde ise İmla Tesisinde patlama olmuş ve burada da 4 kişi ölmüştü. Yahşihan’daki patlamanın ardından itfaiye ve ambulanslar bölgeye sevk edildi. Patlamanın hemen ardından yangın çıkarken, müdahale edildi ve yangın söndürme çalışmasına geçildi.

 

Yangın Söndürüldü

Yangın söndürüldükten sonra da arama çalışması başladı. Saat 04.00 sıralarında durdurulan arama kurtarma çalışmaları saat 07.30`da yeniden başladı ve 2 işçinin daha cesedine ulaşıldı. Ekipler, enkaz altında kalan bir işçiyi arama çalışmalarını sürdürürken, cesetleri bulunan 3 işçi ile enkaz altında kalan 1 işçinin kimler olduğu henüz açıklanmadı. İlerleyen saatler de işçilerin isimleri açıklandı. Patlama sonrası mühimmat deposu harabeye dönerken, gece vardiyasında çalışan Salih Erkeç, Adnan Dağdeviren, Sezai Çalışkan ve Samet Aygar`ın enkaz altında kaldığı belirlendi. Binaya giren jandarma ve Ulusal Medikal Kurtama (UMKE) ekibinin yaptığı arama çalışmalarında enkaz altındaki 4 işçiden birinin cesedine ulaşıldı.

 

Özel Kuvvetler Geldi

Patlama ile birlikte Yahşihan Kaymakamı Ahmet Ferhat Özen, Kırıkkale Emniyet Müdürü Kadri Kartal, Kırıkkale Jandarma Komutanı Albay Ünal Ağaoğlu olay yerine giderek bilgi aldı. Kaymakam Özen yaptığı açıklamada, saat 00.43`te TNT deposundaki patlamadan kaynaklanan yangının söndürüldüğünü, arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner de sabah erken saatlerde bölgeye giderek incelemede bulundu. İlerleyen saatlerde Özel Kuvvetler’den bir ekip geldi ve arama çalışmalarına katıldı. Genelkurmay’dan da bir ekibin geldiği gözlendi.

 

Vali Açıklaması

Daha sonra Yahşihan Belediyesi`nde açıklama yapan Vali Güner, patlama sonrasında 3 işçinin cansız bedenine ulaşıldığını belirterek, enkaz altında kalan bir işçiyi arama çalışmalarının sürdüğünü kaydetti.  Vali Güner şöyle dedi: "Üç vardiyalı çalışılan bir yer. Bina içerisinde 4 kişi vardı, bunlardan 3 kişinin cansız bedenine ulaşıldı. Bir kişiyi arama çalışmaları devam ediyor. Askeri savcılık da olay yerinde incelemesini sürdürüyor. Patlamanın nedeni araştırılıyor. Ölenlere Allah`tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum."Patlamada enkaz altında kalanların aileleri ise, sabah saatlerinde bölgeye gelerek gözyaşı döktü. Gün boyunca burada çalışmalar devam etti.

 

Bilgi Aldılar

Jandarma Genel Komutanı Kırıkkale’ye geldi. Askeri savcı inceleme başlattı. Aileler ise olayın yaşandığı bölgede toplaştılar. Askeri savcı bölgeye gelerek inceleme başlattı. Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Mili Savunma Komisyonu Başkanı Oğuz Kaan Köksal olayla ilgili bilgi aldı. Milli Savunma Bakanı ve İçişleri Bakanı’da bilgi alırken, AK Parti Milletvekili Ramazan Can bölgeye gelerek incelemede bulundu. Kırıkkalelileri korkutan patlama ile ilgili çalışmalar devam ediyor.



  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Salı 29.4 ° / 18.3 ° Güneşli