Anahtar Kelimeler:

Müftülük Götürüyor

Müftülük Götürüyor

Kırıkkale İl Müftülüğü vatandaşları umreye götürüyor. Umre kayıtları 2 Ocak tarihinde başladı. Müftülük tarafından vatandaşlara bu konuda bilgi verildi

 

Umre Açıklaması

Müftülükten konuyla ilgili olarak şu açıklama yapımdı: “Umre; sünneti müekked olan bir ibadet olup, maddi ve manevi hayatını gözden geçirmek açısından, imkanı olanların umre ziyaretini tercih etmeleri önemli bir fırsattır. Peygamber efendimiz “iki umre arasında işlenen günahlara kefaret, ramazan ayında yapılan umrenin ise fazilet yönünden nafile bir hacca bedel olduğunu ifade etmiştir. Pek çok Müslüman hacca gitmeyi arzu ettiği halde, hac müracaatlarının çok fazla olması sebebi ile bu imkanı hemen bulamamaktadır. Hacca giden Müslümanlar ise kota uygulaması sebebi ile ikinci defa hacca gitme imkanı bulamamaktadır. Müslümanlar Kabe’ye ve Resulullah’a olan bu aşk ve özlemini umre ziyaretleri ile gidermeye çalışmaktadırlar.  Bundan dolayı da her yıl umreye olan talep artmaktadır.

 

Bilgiler Verildi

Diyanet İşleri Başkanlığı; Umre ibadetini yerine getirmek isteyen vatandaşlarımıza yurt içinde ve yurt dışında kapsamlı bir hizmet vermekte, Allah’ın misafirleri ve davetlileri olarak kabul edilen insanlarımıza, Kur’an ve Sünnet ışığında, bid’at ve hurafelerden uzak, doğru bilgi ekseninde yardımcı olmaktadır. Bu itibarla Başkanlığımız, bu yolculukta yapılması gereken her şeyi, bir “emanet ve sorumluluk” anlayışı içinde yerine getirmeye çalışmaktadır. Bu maksatla, vatandaşlarımıza hizmet etmek üzere; tecrübeli, vaaz ve irşat konularında başarılı hocalarımız görevlendirilmektedir. Buna rağmen bu yolculukta beklenmedik problemlerle karşılaşmak mümkündür. Başkanlığımız yurt içi ve yurt dışında bu tür engelleri aşmayı ve insanımıza yardımcı olmayı kendisine şiar edinmiştir.

 

Umre Dönemleri

Hazırlıkların ana hatlarıyla belirlenmesi ve önceden gerekli planlamanın yapılabilmesi için umre kayıtları; “Bahar Dönemi, Yaz Dönemi ve Ramazan Dönemi” olmak üzere üç zaman dilimine ayrılmıştır. Umre yapmak üzere Kutsal yolculuğa niyet eden vatandaşlarımız, birlikte gitmek istedikleri yakınlarıyla İlimiz Müftülüğüne veya ilçe müftülükleri ile cami görevlilerine başvurarak gerekli bilgileri alabileceklerdir.  Arzu ettikleri turlarda umreye gidebilmek için kayıt ve pasaport işlemlerini zamanından yaptırılması önemlidir.

 

Konaklama Yerleri

OTEL 1- Yedi Günlük (4 Gün veya Gece Mekke, 3 Gün veya Gece Medine)

OTEL 2 -On Günlük (5 Gün veya Gece Mekke, 5 Gün veya Gece Medine)

OTEL 3- On Dört Günlük (7 Gün veya Gece Mekke, 7 Gün veya Gece Medine)

NORMAL Yirmi Günlük (10 Gün veya Gece Mekke, 10 Gün veya Gece Medine)

EKONOMİK (Kısa Süreli) On Dört Günlük (7 Gün veya Gece Mekke, 7 Gün veya Gece Medine)

EKONOMİK (Uzun Süreli) Yirmi Günlük(10 Gün veya Gece Mekke, 10 Gün veya Gece Medine)

 

Umre Hizmetleri

1. El çantası

2. Hicaz albümü

3. Umre rehberi

4. Umre duaları

5. Tavaf ve say duaları

6. Kutsal yolculuk umre cd’si

7. Umre not defteri ve kalem

8. Seccade, tesbih ve terlik kılıfı

Umreye gitmek isteyen vatandaşlarımızı en kısa zamanda müftülüğümüzden ayrıntılı bilgi almaya davet ediyoruz. Umrelerinizin şimdiden kabulünü yüce Allah’tan niyaz ediyorum.”

 



  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Salı 29.4 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Çarşamba 29.5 ° / 19.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı