Anahtar Kelimeler:

Uludere Olayını Anlattı

Uludere Olayını Anlattı

Uludere`de 35 kişinin ölümüne ilişkin Meclis`e bilgi veren Başbakan Yardımcısı Atalay, `Hukuk devletinin gereği olarak adli ve idari tahkikat başlatıldı. Olayla ilgili tüm soru işaretleri aydınlığa kavuşturulacak` dedi. Atalay, uyarı için aydınlatma fişeği atıldığını, grubun aynı tertipte ilerlemesi üzerine operasyon başlatıldığını söyledi

 

Meclise Bilgi Verdi

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Irak sınırında yaşanan ve 35 kişinin ölümüyle sonuçlanan olayla ilgili TBMM`yi bilgilendirdi. Atalay, "28 Aralık 2011 gecesinde Irak sınırından bir grup sınırlarımıza yaklaştığından dolayı saat 19.45`te ve sonrasında da iki kere olmak üzere toplam dört kere aydınlatma fişeği atılmış ve karşılık ya da haber gelmediği için ve grup intikale devam ettiği için operasyon başlatılmıştır. Teröristlerin sağ olarak ele geçirilmesi için çaba harcayan Silahlı Kuvvetlerimizin sivil halka ateş açacağı düşünülmesi büyük bir gaflettir" dedi.

 

Çalışmaları Anlattı

Atalay, hükümetin olayları öğrendikten sonra gelişmeleri an be an takip ettiğini dile getirerek, `Sayın Başbakanımız ilk saatler itibarı ile Genelkurmay Başkanımızdan, İçişleri Bakanımızdan ve Şırnak Valimizden bilgi almıştır. Olayın hemen sonrasında Şırnak Valisi ve kriz merkezi tarafından yapılan açıklamalarda, o aşamada derlenen bilgiler kamuoyuna aktarılmıştır. Olayın tüm yönleri ile araştırıldığı ve gerekli her türlü tahkikatın başlatılmış olduğu ifade edilmiştir` dedi. Hukuk devletinin gereği olarak adli ve idari tahkikatların başladığını bildiren Atalay, olayla ilgili tüm soru işaretlerinin aydınlığa kavuşturulacağını söyledi.

 

Bazıları İstemiyor

"Bu Meclis`in içinde bugün bulunan biri tehdit savuruyor, `bakan buraya gelmesin" diyen Atalay, "Terör belasından milletimizi kurtarmak için ne gerekiyorsa yapacağız. Esasen terörle mücadele süreci içinde, hukukun içinde olmaya çok büyük özen gösterilmiştir. Seçim sonrası bu yaz döneminde, temmuz ayında başlayan terör olayları sonrası, 17 Ağustos`tan itibaren ciddi bir sınırötesi operasyon başlatılmıştır. Bu süreçte hiçbir sivil vatandaşımız zarar görmemiştir. Hükümet olarak, güvenlik birimlerimiz, bir yandan terörle mücadeleyi yürütürken, diğer yandan vatandaşımızın korunması ve gözetilmesi, hukukun içinde olma ve demokratikleşme sürecini de paralel yürütmüşüzdür` dedi.

 

Kişiye Özel Tazminat

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Irak sınırındaki olayda ölenlerin yakınlarına ödenecek tazminatın kişiye özel olacağını bildirdi. TBMM`de gazetecilerin sorularını yanıtlayan Atalay, Irak sınırındaki olayda ölenlerin yakınlarına tazminat ödenmesine ilişkin çalışmaların devam ettiğini, tazminat ödemesinin Bakanlar Kurulu kararı ya da terör tazminatı çerçevesinde olabileceğini söyledi. Söz konusu olayda ölenlerin geride bıraktıkları çocukları, eşleri ve ailelerinin göz önünde bulundurulacağını, verilecek tazminatın kişiye özel olacağını belirten Atalay, tazminatın ne kadar olacağı konusunda henüz bir rakam telaffuz edemeyeceklerini kaydetti. Beşir Atalay ayrıca, önümüzdeki hafta tekrar bölgeye gideceğini açıkladı.



  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Salı 29.4 ° / 18.3 ° Güneşli