Anahtar Kelimeler:

Çok Sevindiler

Çok Sevindiler

Kırıkkale Bahşılı ilçesi Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ortaklığı yürütülen proje kapsamında 6 vatandaşa, 156 adet küçükbaş hayvan verildi.

Dağıtım Yapıldı

Bahşılı Kapalı Pazar Yerinde yapılan dağıtıma, Kaymakam Elif Nur Bozkurt Tandoğan, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Şelçuk Silsüpür, Kırıkkale Koyun ve Keçi Besiciliği Dernek Başkanı Kürşat Ulusoy ve köylüler katıldı. Kaymakam Tandoğan, küçükbaş hayvanlarını köylülere teslimi sırasında yaptığı konuşmada, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ile Kırıkkale SYDV`nin projesi kapsamında dağıtımı gerçekleştirdiklerini ifade ederek, proje ile 6 aileye 156 koyun ve koç dağıtımı yaptıklarını söyledi.

Bir Yıl Sigortalı

Koyunların hepsinin bir yıl sigortalı olduğunu belirten Tandoğan, "2 yıl sonra başlayan 6 yıl geri ödemeli bu koyunlarımızdan çoğaltarak geçim kaynağınızı genişletiniz arzusu ile hayırlı olsun diyorum. Emeği geçen tarım müdürlüğümüze, sosyal yardımlaşma dayanışma müdürlüğümüze, koyun ve keçi yetiştiriciliği dernek başkanına çok teşekkür ediyoruz. 138 bin 900 TL`ye mal olan bu koyunların size bereket ve ekonomik kazanç sağlamasını temenni ediyoruz" dedi

Çok Sevindiler

Koyunları teslim alan üç çocuk annesi Satı Özdemir ise "Kaymakam hanıma ve tarım müdürüne çok teşekkür ediyorum. Dernek başkanının huzurunda adaletli bir kura çekimi ile koyun ve koç teslimini yaptılar. Bir bayan olarak köy yerinde fazla yapacak işin olmaması ve geçim kaynaklarının tükenmesi neticesinde ben iki ayaklarımın üzerinde durmayı prensip edinerek, aldığım bu koyunları 8 sene sonunda 200 adet yapacağıma inanıyorum. Bir hastalık, zarar ziyan olmazsa hedefimi belirledim, eşimin de yardımı ile bunu başarıp köyümüzdeki, ilçemizdeki bayanlara örnek olacağım" diye konuştu.

Bilgi Verildi

Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Silsüpür de, yapılan kura çekiminden sonra dağıtım yerinde koyunlarını teslim alan 6 aileye, hayvanlarına iyi bakmaları temennisinde bulunarak, "Amacımız bölgemizin iklim şartlarına uygun Karaman ırkı koyun mevcudunu artırmak. Bu projenin amacı bölge hayvancılığını kalkındırmak, fakir insanlarımıza iş vererek istihdam sağlamaktır dedi. Bölgemizdeki hayvancılığa katkı sağlayacak projelere devam edeceğiz "dedi.

 



  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 19 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 23.3 ° / 10.8 ° Güneşli