Anahtar Kelimeler:

Oyun İzlediler

Oyun İzlediler

Kırıkkale`de Pakize Akalınlı Anaokulunda minik öğrencilere Karagöz-Hacivat gölge oyunu oynatıldı.

 

İlgiyle İzlediler

Okulun konferans salonunda Oyuncu Mustafa Tivem tarafından oynatılan gölge oyununda, Karagöz-Hacivat konuşmalarını anaokulu öğrencileri ilgiyle ve keyifle izledi. Karagöz-Hacivat gölge oyununu öğrencilerle birlikte Kırıkkale Milli Eğitim Müdürlüğü Okul Öncesi Şube Müdürü Nusret Kılıç, Okul Müdürü Hatice Özdemir ve öğretmenler de izledi.

 

Kılıç Bilgi Verdi

Şube Müdürü Kılıç, "Anaokulu öğrencilerine yönelik sahnelenen Karagöz-Hacivat Oyunu, minikler tarafında keyifle izlendi. Öğrenciler, sahnede yer alan Karagöz ve Hacivat gölge Oyunu ve Oyundaki konuşmaları kimi zaman pür dikkat dinlerken, kimi zaman da nükteli sözler karşısında büyük keyif alarak eğlendiler. Okullardaki bu tür Oyunların sergilenmesi öğrencilerin karakterlerinin olumlu yönde gelişmesine etki etmektedir" dedi.

 

Okulu Gezdiler

Kılıç, okulun mutfak, uyku odaları ve diğer çeşitli bölümleriyle derslikleri de gezerek, Okul Müdürü Özdemir ve öğretmenlerden öğrencilerin durumlarıyla ilgili bilgi aldı.  Özdemir, gölge Oyununun 5-6 yaş grubundaki öğrencilere yönelik sabah ve öğlen olmak üzere 2 seanslı olarak oynatıldığını söyledi. Özdemir, "Okulumuzda öğrencilerimizin müfredat programında belirtilen esaslar doğrultundaki eğitimlerinin yanında kültürel etkinliklerimiz de devam etmektedir.

 

Bilgiler Verildi

Tam ve yarım gün gelen öğrencilerimizin tamamına serbest zaman etkinlikleri, Türk dili etkinliği, okuma yazma, tiyatro izleme, grup oluşturma ve Oyun etkinliklerinin yanı sıra sosyal, duygusal ve zihinsel becerilerine yönelik olarak da etkinliklerimiz programlı şekilde devam etmektedir. Ayrıca velilerimize yönelik olarak, ailelerin çocuklarıyla ilgili sorunların olup olmadığını tarama testleriyle ortaya çıkararak buna yönelik eğitimler de vermekteyiz" diye konuştu.



  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli