Anahtar Kelimeler:

Sanat Öğrendiler

Sanat Öğrendiler

Kırıkkale`de bir anaokulunda eğitim gören minik öğrenciler, Ebru sanatıyla tanıştı. Miniklerin ebru sanatına ilgisi ve yeteneği bir hayli yüksek. Bunu eğlenceli hale de getirdiler…

 

 

Ebru Öğreniyorlar

Kırıkkale merkez Pakize Akalınlı Anaokulundaki 5-6 yaşlarındaki öğrenciler, Kırıkkale Üniversitesi öğrencisi Nurgül Kaleli rehberliğinde geleneksel el sanatı olan Ebru çalışmasına katılarak, bir yandan seçtikleri renkler ile su üzerinde oluşturdukları desenlerle kendilerini ifade etmenin mutluluğunu yaşarken, bir yandan da yaratıcılıklarını da pekiştirmiş oldular. Fırça ve boyaların yardımıyla desen oluşturmayla ilk defa tanışan minikler, heyecan ve mutluluğu bir arada yaşadılar.

 

İlgi Gösteriyorlar

Nurgül Kaleli öğrencilerle tek tek ilgilenerek, onların fırça kullanmalarına, güzel figürler çıkarmalarına yardımcı oldu. Öğrencilere rehber öğretmenleri de destek oldu. Öğrencilerin yaptığı birbirinden güzel Ebru çalışmaları, katılımcı öğrenciler ile anne ve babalarına hediye edildi. Okul Müdürü Hatice Özdemir, yaptığı açıklamada, minik ellerin yaptığı çalışmaların kendilerini oldukça mutlu ettiğini, yapılan etkinlik sayesinde öğrencilerin düşündüklerini ve hayal ettiklerini resme dönüştürme becerisinin de bu sayede geliştiğini söyledi.



  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli