Anahtar Kelimeler:

Üniversite Protokolü

Üniversite Protokolü

 Ocak ayı itibariyle Kırıkkale Üniversitesi ve Irak’ın Erbil kentinde bulunan Işık Üniversitesi arasında işbirliği protokolü imzalandı

İki Üniversite Protokolü

Eğitim-öğretim, ortak araştırma öğrenci ve öğretim üyesi değişimi gibi değişik programları kapsayan bu ortaklık, Kırıkkale Üniversitesi için bir ilki oluşturdu.   Geçtiğimiz Eylül ayında başlayan Kırıkkale Üniversitesi Diş Hekimliği Fakülteleri ile Işık Üniversitesi Diş Fakültesi arasında yapılan anlaşma ile başlayan diyalogun sonuçları iki üniversitenin protokol imzasıyla noktalandı.

Kırıkkale’ye Gelecekler

Özellikle 2. ve3.sınıf diş hekimliği öğrencilerinin eğitimi için gitmeye başlayan öğretim üyeleri ile Kasım 2011 de Işık Üniversitesi Anaokulu’nda diş ojesi uygulaması başlatıldı. 

Ayda 2 defa eğitim amaçlı Işık Üniversitesi’ne gidildiğini açıklayan Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof Dr Ekrem Yıldız, diş hekimliği öğrencilerinin de, önümüzdeki Mart ayı içinde Kırıkkale’ye gözlem amaçlı geleceğini söyledi.

Protokol Kapsamı

Protokol kapsamında yine Işık Üniversitesi Diş Hekimliği’nde 3. bölümünde görev yapan araştırma görevlilerinin, doktora programları da Kırıkkale Diş Hekimliği Fakültesi tarafından yürütüleceğini belirten Rektör Yıldız, “Bu amaçla zaman zaman Kuzey Iraklı Diş Hekimleri’nin de Kırıkkale’ye gelmesi bekleniyor.” dedi. 

Türk Okulları

Işık Üniversitesi’nde geçtiğimiz Kasım ayında diş ojesi programı başlattıklarını açıklayan Kırıkkale Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr Türksel Dülgergil ise, “Şimdiye kadar 350 çocuğa ulaşıldı. Programla ilgili öğretim üyeleri tarafından yetiştirilen Işık Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi 2.sınıf yardımcı oldu.

Bilgiler Verildi

Ocak 2012 tarihinden itibaren, Kırıkkale Merkez ilköğretim okullarında yürütülen Diş Fırçası ile flor jel uygulama programın da Erbil ve Kuzey Irak başta olmak üzere, Irak’ın değişik illerindeki Türk kolejlerinde devam edecek.” şeklinde konuştu. 



  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli