Anahtar Kelimeler:

Eğitime Destek Verene,Koşa Koşa Geliriz

Eğitime Destek Verene,Koşa Koşa Geliriz

 Kırıkkale Özel Kızılırmak Kurumları`na ait Gonca Anaokulu`nun açılışına katılan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, eğitime destek verenlerin programlarına koşarak geleceklerini söyledi.

 

Plaket Verildi

Program ilk olarak saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Daha sonra konuşmalar yapıldı. Ardından minikler Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç ve Beşir Atalay`a plaket takdim etti. Ardından kurdele kesimi gerçekleşti. Daha sonra Arınç ve Atalay, sınıfları gezdi. Sınıftaki minikler Arınç ve Atalay için şiirler okudu. Açılışa Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç ve Beşir Atalay, Kırıkkale Vali Hakan Yusuf Güner, Belediye Başkanı Veli Korkmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Peker, AK Parti İl Başkanı Mehmet Demir, İlçe Başkanı Mustafa Babayiğit, Kale Feza Eğitim Hizmetleri AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Musa Aksoy, veliler ve vatandaşlar katıldı.

 

Açılış Yapıldı

Bir anaokulunun açılışına iki başbakan yardımcısının memnuniyetle ve şerefle iştirak etmesinin bir tek anlamı olduğunu ifade eden Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Biz bu hizmetleri alkışlıyor, onları tebrik ediyor ve takdir ediyoruz. Bizim geleceğimize yapılacak en güzel hizmettir. Her şeyin başı eğitimdir. Eğitimin iyi vasıflı ve nitelikli olması gerekir. Bu şehirde bunu başaran arkadaşlarımız takdir ediyoruz ve başarılar diliyoruz." dedi. Geleceği güvence altına almak çocukların iyi yetişmesine bağlı olduğunu belirten Arınç, "Bugün 74 milyon nüfusumuzun, yarısı 30 yaşın altındadır ve 18 milyon öğrencimiz okumaktadır. Başka bir ülkede bu kadar genç nüfus yok. Gençler büyük bir servetimiz. Onlar çok iyi olursa geleceğimizde çok iyi olacak." diye konuştu.

Eğitimi Anlattı

Yıllardır milli eğitimin çok gerilerde olduğunu ifade eden Arınç, sözlerine şöyle devam etti: "Hükümetimiz döneminde milli eğitim birinci sırayı aldı. Devletin eğitime daha fazla pay ayırması mümkün değil. Onun için özel teşebbüslere ihtiyaç var. Bu örnek işte burada yaşanıyor. Bu kurumlar, burada olduğu gibi diğer illerde de bütün madalyaları topluyorlar. Sevgi ve saygıda da örnek teşkil ederek, bizim gönlümüzü ferahlandırıyorlar. Mademki arkadaşlar anaokulunu çok güzel hazırlamışlar, biz buna hükümetimizin hangi üyesi olursa olsun koşarak geliriz."

 

Hayırlı Olsun

Kırıkkale`de eğitimde başarının yüzde 80`leri geçtiğini açıklayan Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner de Kale Feza Eğitim Kurumları`nın yaptığı anaokulunun şehre hayırlı olması temennisinde bulundu. Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç ve Beşir Atalay`ı açılışta görmekten dolayı mutluluk duyduğunu ifade eden Kale Feza Eğitim Hizmetleri AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Musa Aksoy, eğitim alanlarında yatırımlarının devam edeceğini kaydetti.



  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu