Anahtar Kelimeler:

Eğitim İçin Toplandılar

Eğitim İçin Toplandılar

 Kırşehir Milli Eğitim Müdürlüğü koordinatörlüğünde "Değerler Eğitimi"konulu İçanadolu Bölgesi Ar-Ge Eğitim Çalıştayı düzenlendi

Kırıkkale’den Katılım

Temur Termal Otel`de iki gün sürecek çalıştaya, Vali Mehmet Ufuk Erden, Ahi Evran Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Rüştü Yeşilli, Yrd. Doç. Dr. Davut Aydın ve Ankara, Konya, Eskişehir, Niğde, Sivas, Kayseri, Yozgat, Aksaray, Karaman, Kırıkkale, Nevşehir, Çankırı, Kırşehir Milli Eğitim Müdürlükleri Strateji Geliştirme Şubeleri ve Ar-Ge ekibinden sorumlu öğretmenler katıldı.

Bilgiler Verildi

Çalıştayın amacının illerde ortaya çıkan "Değerler Eğitimi" çalışmalarının iyi örneklerinin paylaşılması, ortaya çıkan iyi örneklerin model oluşturmasının sağlanarak yaygınlaştırılması, eğitimde iyi örnek teşkil edecek bu tarz çalışmaların kalıcılığının sağlanması, İçanadolu Bölgesi`ndeki okullarda öğrenciler tarafından uygulamaya konulan bilgi beceri ve yeteneklerini ortaya çıkaran, okul yönetimine katkı sağlayan kültürel ve sosyal yakınlaşmayı sağlayan örnek uygulamaları tanıma ve bu uygulamaların eğitim çevreleri tarafından paylaşılmasını sağlayarak, bölge okullarında yönetim sosyal kültürel ve bilimsel alanlarda özgün, farklı düşünceler ortaya koyabilen öz güveni gelişmiş bireylerin yetişmesine katkıda bulunmak öğrenci başarılarını artırmaya yönelik olarak düzenlendiği belirtildi.

Açıklamalar Yapıldı

Vali Erden, burada yaptığı konuşmada, insan olma sevdasının, insan olmanın özelliklerini taşımanın başlangıcının aile olduğunu ifade etti. Önce anne babalarının eğitimi ve dünyaya gelen çocukların okul dönemine gelinceye kadar anne ve babaları tarafından çok iyi bir şekilde yetiştirilmesi önemli olduğunu vurgulayan Erden, "Çocuk okulla buluştuğu andan itibaren de bizim eğitimcilerimizin ama okul öncesi ve sonrası devam eden heyecanı eğitimci arkadaşlarımızın duymasını istiyorum. Ben insanı çok önemsiyorum, insan varsa her şeyiniz var. İnsanınız yoksa hiç bir şeyiniz yok" dedi. 



  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı