Anahtar Kelimeler:

Yurdun Açılışını Yaptılar

Yurdun Açılışını Yaptılar

Kırıkkale`nin Karakeçili ilçesinde Van`dan gelen depremzedelerin kalacağı özel erkek öğrenci yurdu Kırıkkale Milletvekili Oğuz Kağan Köksal tarafından açıldı.

 

Geniş Katılım Oldu

Hayırsever işadamı Feramus Aydemir tarafından yaptırılan ve babası öğretmen Ali Aydemir`in adının verildiği yurdun açılışına, Milletvekili Köksal, Kırıkkale Vali Yardımcısı İsmail Hakkı Çınarsoy, Karakeçili Kaymakamı Duran Kalkan, Karakeçili Belediye Başkanı Salih Avan, işadamı Feramus Aydemir, Anadolu Genç İş Adamları Derneği Başkanı Musa Aksoy, Kale Maltepe Eğitim Hizmetleri Yönetim Kurulu Başkanı Bekirhan İşler ve vatandaşlar katıldı.

 

Bilgiler Verildi

Karakeçili Belediye Başkanı Avan, açılışta yaptığı konuşmada, "Van Valisi Münir Karaloğlu ilçemizde Kaymakamlık yapmış bir idareci. İlçemiz halkına olan güveninden dolayı öğrencileri ilçemize gönderdi. Biz de misafir öğrencilerimizi en iyi şekilde ağırlama çalışıyoruz. İlçemize yeni yapılan Çok Programlı Lisesi binasına üniversitenin bir bölümünün açılması için çalışmalarımız devam etmekte" dedi.

 

Köksal’dan Açıklama

Köksal da, "Devletin yetişemediği yerlerde hayırsever vatandaşlarımızın yardımı ile bu tür yatırımlar yapılmaktadır. Bir Türk boyu Van`dan gelen 20 öğrenciyi karşılıyor ve misafir ediyor, ülkemizi bölüp parçalamak isteyenlere güzel bir örnek. Van depreminde yediden yetmişe ülkenin her yanından vatandaşlarımız maddi ve manevi olarak yardıma koştular. Bu eğitim yuvasının ülkemizin geleceğine faydalı gençler yetiştirmesini temenni ediyorum" diye konuştu.

 

Teşekkür Edildi

Çınarsoy da, "Ferdin ve toplumun gelişmesinde eğitim çok önemli, eğitim konusundaki sıkıntılarımızı aştık, tarih boyunca ecdadımız sosyal yardımlaşmanın örneğini vermişlerdir. Bu depremde de sosyal yardımlaşma sağlanmıştır. Feramus Aydemir`e teşekkür ediyorum" dedi. Vanlı misafir öğrenciler adına konuşan Tolga Meral de, konuşmasında şunları ifade etti:

 

Sıcak Bir Ortam

"Geçirmiş olduğumuz depremin Van`da hükümetimiz burada da siz değerli büyüklerimiz sayesinde acısını fazla hissetmedik. Bize burada ailemizin yokluğunu aratmayan, sıcak bir yuva ortamı sağlayan, her türlü ihtiyacımızı karşılayan büyüklerimize ve ağabeylerimize kendim ve arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum. Hepinizden Allah razı olsun." Konuşmaların ardından Karakeçili Müftüsü Faruk Güneş tarafından yapılan duanın ardından yurt, Milletvekili Köksal tarafından açıldı.

 



  • Çarşamba 29.5 ° / 19.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 30.7 ° / 19 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 25.5 ° / 16.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı