Anahtar Kelimeler:

Bordro Yaktılar

Bordro Yaktılar

 Kırıkkale Eğitim Sen 2011 yıl sonu peş peşe gelen zamlar, artan vergi oranları, düşük ücretle çalışmanın yaygınlaşması iş güvencesinin ortadan kaldırıldığı için eylem yaparak maaş bordrolarını yaktılar. 

Açıklamalar Yaptı

KESK Kırıkkale Şubeler platformu dönem sözcüsü, Eğitim Sen Şube Başkanı Yüksel Şahin yaptığı konuşmada 2011 enflasyon rakamının halkın rakamı olmadığını ifade etti. Şahin "2011 enflasyon rakamı, kesinlikle halkın rakamlarını yansıtmıyor. Her yıl Ocak ayında yapılması gereken ücret zammı yapılmamış toplu sözleşme yasası henüz yasalaşmadığı için 2 milyonu aşkın kamu emekçisi ve aileleri mağdur edilmiştir." dedi.

Derhal Vazgeçilmeli

Şahin konuşmasının devamında Hükümetin 1 Ekim öncesinde ve sonrasında işe başlayanlar olarak ayırmanın emekçilerin arasında rekabet yaptırmaya çalışıldığını vurguladı. Şahin, "Halkın yaşamını zorlaştıran ve sağlığı bir hak olmaktan çıkaran bu tür düzenlemelerden derhal vazgeçilmeli" şeklinde konuştu. 

Yüzde 20’yi Aşmamalı

Yüksel Şahin, "Büyüyen, kalkınan Türkiye söyleminin yaygınlaştığı bir dönemde, biz kamu emekçilerinin büyümeden hak ettiğimiz payı talep etmemiz en doğal hakkımızdır" şeklinde ifadelerde bulundu. Konuşmalarının devamında Şahin, resmi Enflasyonun yüzde 10.45 halkın Enflasyonunda yüzde 20 olduğu bir ortamda kamu emekçilerinin ücretlerinde en az yüzde 20 artış yapılması gerektiği bildirildi. 



  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.9 ° / 17.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.5 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı