Anahtar Kelimeler:

Görev Şehitlerine Son Görev

Görev Şehitlerine Son Görev

 Yahşihan’da meydana gelen patlamada ölen üç işçinin cenazesi de toprağa verildi. İki işçi Kırıkkale’de, bir işçi de Ankara’da düzenlenen askeri törenle son yolculuğuna uğurlandı…

Cenaze Töreni Yapıldı

Kırıkkale`nin Yahşihan İlçesindeki Mühimmat Ayırma ve Ayıklama Tesisi`nde meydana gelen patlamada hayatını kaybeden 3 işçinin cenazeleri, DNA testi sonucu kimliklerinin belirlenmesinin ardından ailelerine teslim edildi. Cezayir Çalışkan ve Samet Aygar’ın cenazeleri Cumartesi günü toprağa verildi. Diğer işçi ise Ankara’da ikamet ettiği için Ankara’da düzenlenen törenle toprağa verildi. İşçiler şehit sayıldıkları için askeri törenle toprağa verildiler.

Gözyaşları Sel Oldu

Türk Silahlı Kuvvetlerine’ne ait 4 katlı Mühimmat Ayırma ve Ayıklama Tesisi’de meydana gelen patlama sonucu 4 işçinin hayatını kaybetmesinin ardından görev şehidi sayılan işçilerden kimliği belirlenen 43 yaşındaki Salih Erkeç`in cenazesi Kırıkkale`de 4 Ocak tarihinde toprağa verilmişti. Patlamada ölen 30 yaşındaki Cezayir Çalışkan, 19 yaşındaki Samet Aygar ve 46 yaşındaki Adnan Dağdeviren`in ailelerinden alınan örneklerle Ankara Adli Tıp Kurumu`nda yapılan DNA testleri 12 gün sonra sonuçlandı. Kimlik testinden sonra cenazeler ailelerine teslim edildi.  

Yüzlerce Kişi Katıldı

Görev şehitleri Kırıkkale Nokta Caminde cenaze namazının kılınmasının ardından askeri tören ile defnedildi. Yüzlerce insanın katıldığı cenaze törende gözyaşları sel oldu. Görev şehitlerinden Adnan Dağdeviren`in cenazesi ise Ankara`nın Keçiören İlçesi`ne bağlı Bağlum Beldesi`nde defnedileceği öğrenildi. Cenaze törenine Ak parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, Kırıkkale Milletvekili Oğuz Kağan Köksal, Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz, Kırıkkale Ak Parti İl Başkanı Mehmet Demir katıldı.

Duygusal Anlar Yaşandı

Aileleri günlerdir cenazeleri bekliyordu. DNA testinin uzun sürmesi nedeniyle cenaze töreni de gecikti. Cuma günü işlemlerin tamamlanması ile cenazeler Kırıkkale’ye getirildi. Cumartesi günü Kırıkkaleli işçiler için askeri cenaze töreni düzenlendi. Törende duygusal anlar yaşandı. Aileleri evlatlarını son yolculuğuna göz yaşları arasında uğurladı. 



  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli