Anahtar Kelimeler:

Mavi Kapaklar Bir Engelliye Araç Oldu

Mavi Kapaklar Bir Engelliye Araç Oldu

Balışeyh TOKİ Şehit Gazi Gürsoy İlköğretim Okulu'nun Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kulübü öğrencileri, resmi kurumlardan, esnaftan, okullar ve evlerden topladıkları binlerce mavi kapağı, Türkiye Omurilik ve Felçliler Derneğine gönderdi. Dernek tarafında

Balışeyh TOKİ Şehit Gazi Gürsoy İlköğretim Okulu’nun Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kulübü öğrencileri, resmi kurumlardan, esnaftan, okullar ve evlerden topladıkları binlerce mavi kapağı, Türkiye Omurilik ve Felçliler Derneğine gönderdi. Dernek tarafından ise ilçeye bir adet tekerlekli sandalye gönderildi.

SELAMLI KÖYÜNDE YAŞAYAN BİR ENGELLİYE VERİLDİ

İlköğretim öğrencilerinin topladıkları mavi kapaklar, zihinsel ve ortopedik engelli bir kişiyi Tekerlekli sandalyeye kavuşturdu. Balışeyh ilçesinde ilköğretim öğrencileri topladıkları mavi kapaklar, zihinsel ve ortopedik engelli bir kişiyi tekerlekli sandalye sahibi yaptı.

Tekerlekli sandalye, Kaymakam Tekin Erdemir, İlçe Milli Eğitim Müdürü Turgay Saraçoğlu, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Müdürü Ali Osman Özsoy, Okul Müdürü Adem Kıratlı ve kulüp öğrenci temsilcisi Cemile Çelebi’nin de katılımı ile ilçeye bağlı Selamlı köyünde yaşayan engelli Abdulkadir Eroğlu’na (31) teslim edildi.

YARDIM ETME DUYGUSU GELİŞİYOR

Kaymakam Erdemir, mavi kapak toplanmasında çaba sarf eden okul yönetimi ve kulüpte görev alan öğretmen ve öğrencilere teşekkür etti. Kulübün danışman öğretmeni Pınar Ölmez de, yapılan bu hizmetin okullarda öğretmen ve öğrenciler tarafından toplum yararına yapılan bir hizmet olduğunu belirterek, bu tür yardım çalışmaları sayesinde öğrencilerin de yardım etme duygusunun geliştiğini söyledi.

OĞLUMU DIŞARIYA ÇIKARIP GEZDİRME İMKÂNIM OLACAK

Engelli Eroğlu’nun annesi Döndü Eroğlu ise yapılan yardım nedeniyle çok mutlu olduğunu dile getirerek, ”Oğlum son yıllarda zihinsel ve ortopedik yönden engelli olması nedeniyle evden dışarı çıkamaz oldu ve kilosu da fazlalaştı. Artık eskisi gibi kucağıma da alıp kaldıramıyorum.

Oğlum kendi başına bir şey yapamayacak seviyede engelli. Lavaboya dahi kendim götürüyorum. Tekerlekli sandalye yardımında bulanan ve kapak toplanmasında emekleri olan öğrencileri öpüyor ve teşekkür ediyorum. Bundan böyle tekerlekli sandalye sayesinde oğlumu dışarıya çıkarıp gezdirme imkânım olacak” dedi.



  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.9 ° / 17.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.5 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı