Anahtar Kelimeler:

Konut Sayımız Artıyor

Konut Sayımız Artıyor

 Kırıkkale Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Mehmet Korkmaz, 2011 yılına ait merkez belediye sınırları içindeki yapılaşma ile ilgili gazetemize bilgi verdi.

Kırıkkale’de 766 adet konutun bulunduğunu dile getiren Korkmaz, 74 tane iş yerinin bulunduğunu söyledi.

228 BİN 418 M2 ALANA İNŞAAT YAPILACAKTIR

Kırıkkale Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Mehmet Korkmaz, 2011 yılı İmar ve Şehircilik hakkında gazetemize istatiksel bilgiler verdi. Müdür Korkmaz, 2011 yılında Kırıkkale’de, 709 konut, 37 iş yerini kapsayan 88 inşaat ruhsatı, 766 konut iskan ve 74 iş yeri iskan ruhsatının verildiğini dile getirdi.

Korkmaz, “Ruhsat sayısından daha önemli toplam inşaat alanı miktarıdır. Bu anlamda merkezde toplam 228 bin 418 m2 inşaat yapılacaktır. Bu m2’ye ulaşılmasında valilik binası inşaatı, hastahane inşaatı ve okul inşaatları katkı sağlamıştır”

ŞEHRİMİN KİMLİĞİ

Müdür Mehmet Korkmaz, yapı kullanma izni olarak son 10 yılın en yüksek seviyesine ulaşıldığını belirterek, “Bunda vatandaşlarımızın alacağı yapı hakkında daha da bilinçlendiğini söyleyebiliriz.

Geçen yıl (2010) yapı denetim uygulamasının başlayacağı için çok yüksek miktarda inşaat izni verilmişti.

Bu yıl verilen 228 bin 418 m2 inşaat izni 2010 yılı hariç, ortalamanın üzerindedir. Üretilen yapılarımız güvenli ve sağlıklı yapılardır. Kent estetiğine katkı sağlayan çalışma olarak ‘’şehrimin kimliği’ kimliği projesi de hızla devam etmektedir” diye konuştu.

KENTSEL DÖNÜŞÜM

Müdür Mehmet Korkmaz, “Kentsel dönüşüm projesi olarak devam eden devebağırtan mevkiindeki 340 konutun 2 bloğunun karkası bitmiştir. Proje özü itibariyle o bölgede bulunan sağlıksız gecekondu yapılarının kaldırılmasına yöneliktir.

1 etabın 2.bölümü içinde kalan gecekondu sahipleri ile görüşmelerimiz Şubat ayında başlayacaktır. Bitecek konutlar öncelikle bu bölgedeki yapı sahiplerine teklif edilecektir” dedi.



  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 19 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı