Anahtar Kelimeler:

Soğuktan Ölen Kuzular İnceleniyor

Soğuktan Ölen Kuzular İnceleniyor

Kırıkkale'nin Bahşılı ilçesinde soğuktan öldüğü belirtilen kuzular veterinerler tarafından inceleniyor.

 İNCELEMELERDE BULUNDULAR

Hüseyin Onbaşı Mahallesi’nde evinin yanındaki kapalı barınakta koyun besleyen Osman Şimşek, dört kuzusunun soğuk havanın da etkisiyle ölmesi ve bazı koyunlarının da deri kavlaması, kaşıntı ve göğüs şişliği şikayetleri üzerine, veterinerlerden yardım istedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Selçuk Silsüpür, veteriner hekim Ebru Ceylan ve veteriner tekniker Yunus Yorulmaz, hayvanların kaldığı yerde incelemelerde bulundu.

KUZULAR TELEF OLDU

Açıklamalarda bulunan Silsüpür, “Veteriner arkadaşların incelemesi ile bazı şüpheli bulgular tespit edildi ve hastalıklı olan iki koyun, Kırıkkale Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Veterinerlik Şubesine yönlendirildi. Şimdilik salgın bir hastalık söz konusu değil.

Soğuktan kuzuların donması ise tamamen hayvan sahibinin ihmalinden meydana gelmiş bir durumdur. Malum havaların çok soğuk gitmesi kuzuların yeni doğduklarına denk gelmesi ile telef olmuşlardır. Bundan sonra daha dikkatli olunması, hayvanların kaldığı yerlerin sıcak olması gerekir” diye konuştu.

DÖRT KUZUM GİTTİ

70 yaşında olduğunu ve yıllardır hayvancılık işi yaptığını belirten Osman Şimşek, ” Bu seneki kadar soğuk ve ayaz görmedim. Tarım Müdürlüğü yetkililerine teşekkür ederim.

En kısa zamanda il tarım müdürlüğüne gidip hasta olan koyunlarımı tedavi ettireceğim, kuzulara çok üzüldüm dört kuzum gitti, daha dikkatli olmamız gerekirdi” dedi



  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu