Anahtar Kelimeler:

Hakkınızı Helal Edin

Hakkınızı Helal Edin

 Milli Eğitim Bakanlığı Kararnamesiyle merkeze atanan Milli Eğitim Müdürü Mehmet Peker, dün Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ramazan Çetin’i ziyaret etti.

Kırıkkale halkının gönlüne taht kuran ve Kırıkkale’de eğitim seviyesini üst seviyelere çıkaran Kırıkkale Milli Eğitim Müdürü Mehmet Peker, ‘Hakkınızı helal edin’ dedi.

GÜZEL BAŞARILAR YAKALADIK

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ramazan Çetin’i dün Milli Eğitim Müdürü Mehmet Peker ve eğitimci İhsan Akça ziyaret etti. Kırıkkale’de 3 yıl 3 ay Milli Eğitim Müdürlüğü görevinde bulunduğunu ifade eden Peker, Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner, mesai arkadaşları, okul müdürleri, öğretmenler, basın ile kamu kurum ve kuruluşlarının destekleriyle çok güzel başarılar elde ettiklerini söyledi.

SINIF MEVCUTLARI 24’LERE ÇEKİLDİ

Göreve başladığında Kırıkkale’nin eğitimde 43’ncü sırada olduğunu yaptığı çalışmalarla 9’ncu sıraya yükselttiklerini dile getiren Peker, “İlköğretim soru sınavlarında 10 tane Türkiye birincisi çıkardık. 450-500 puan arasında 300’ün üzerinde öğrencimiz var.

KPSS sınavlarında Türkiye 2’ncisi olduk. Yaptığımız yatırımlar ile müstakil ve ek yatırımlarla sınıf mevcutlarımız 24-25’lere çekildi” ifade etti.

OTELCİLİK MESLEK LİSESİ’NİN İHALESİ YAPILDI

En büyük yatırımlarından bir tanesinin de 2 yıl sonra ortaya çıkacak olan Otelcilik Meslek Lisesi olduğunu vurgulayan Peker, Otelcilik Meslek Lisesi’nin ihalesinin yapıldığını söyleyerek, “ Irmak kenarında bir otel, bir okul ve birde pansiyon olmak üzere 3 tane blok yapılacak.

Genel liselerin meslek liselerine dönüştürme programında 3 tane 3’üncü okullarımızı açıyoruz.

Alişen İğde Lisesi’ni Kız Meslek Lisesi, 17 Ağustos Lisesi’ni Endüstri Meslek Lisesi, Cumhuriyet Lisesi’ni Ticaret Meslek Lisesi ve Malazgirt Lisesi’ni Bilim Sanat Merkezi olarak planlıyoruz” diye konuştu.

SOSYAL BİLİMLER LİSESİ AÇILIYOR

Kırıkkale’de olmayan tek okulun Sosyal Bilimler Lisesi’nin Sanayi mahallesinde TOKİ tarafından yapılan 24 derslik liseyi de Sosyal Bilimler Lisesi olarak planlandığını söyleyen Peker, “İlimizin gelecekte uzun süre herhangi bir ihtiyacı kalmadı.

Bu görev bir bayrak yarışıdır. İlimiz adına gelecek müdür arkadaşımıza başarılar diliyorum. Bizim başarılarımızı üst seviyeye çekeceklerine inanıyorum. Bana yardımcı olan herkese teşekkür ediyorum. Hakkınızı helal edin” dedi.



  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Salı 29.4 ° / 18.3 ° Güneşli