Anahtar Kelimeler:

Cazibe Merkezi Olacak

Cazibe Merkezi Olacak

 Kentsel dönüşüm ve gecekondu önleme çalışmasının başladığı Devebağırtan Mevkii konusunda açıklamada bulunan Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz, bölgeyi cazibe merkezi haline getireceklerini söyledi…

Bölgedeki Çalışmayı Anlattı

Bu bölgedeki çalışmayla ilgili olarak dün belediye meclis toplantısında bilgiler veren Başkan Korkmaz,”Devebağırtan mevkiinde kentsel dönüşüm çalışması sürüyor. O bölgeyi ıslah edeceğiz. Bölgedeki vatandaşlarla görüştük. TOKİ evlerinde oturmam diyenler, binalar yükselmeye başlayınca oturmaya karar verdiler. Yüzde 70’i evet dedi. Burada 95 adet gecekondu var. Bunlar kaldırılacak. Bölgeye bin adet TOKİ konutu yapılıyor. Buraya geçecekler. Sonrası müteahhitlere kalıyor” dedi.

Cazibe Merkezi Olacak

Bölgede yapılacak çalışmadan bahseden Kokmaz, “Biz burayı tamamen ıslah edeceği. Buraya bir okul ve bir cami yapılacak. Bölge çok güzel olacak. Cazibe merkezi haline gelecek. Dereyi ıslah edeceği. Üstünü kapatıp yeşil alan yapacağız. 100 dekarlık bir alan söz konusu. Buraya ayrıca bir de baks geçit yapacağız. Burası da şehrin en gözde yerlerinden biri haline gelecek” dedi. Korkmaz, TOKİ binalarının yükselmeye başladığını belirtti ve cazibe merkezine yönelik çalışmanın sürdüğünü açıkladı. 



  • Salı 19 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 23.3 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Perşembe 23.4 ° / 12.8 ° Güneşli