Anahtar Kelimeler:

Önemli Kararlar Alındı

Önemli Kararlar Alındı

 Kırıkkale Belediye Meclisi toplandı. Meclis toplantısında bazı önemli kararlar alındı…

Semt Sahaları Kiralanacak

Kırıkkale Belediyesi’nin bazı mahallelerde yaptığı semt sahaları kiralanacak. Bu amaçla dün yapılan meclis toplantısında Belediye Başkanı Veli Kokmaz’a yetki verildi. Kokmaz, “Semt sahalarını bazı mahallelerde yaptık. Kaletepe, Osmangazi ve Kimeski’de semt sahalarımız var. Buraların bakım ve sair işleri yük getiriyor bize. Kiraya vermek istiyoruz. Bu amaçla bir çalışma yapacağız” dedi. Korkmaz’a bu konuda yetki verilirken, kiralama yöntemi ile semt sahalarında çalışma yapılacak.

Fırınlı Cami Çalışması

Kırıkkale Belediyesi Fırınlı Camii için çalışmayı sürdürüyor. Caminin yer problemi halledilmeye çalışılıyor. Belediye meclis toplantısında bu konu görüşüldü. Başkan Veli Korkmaz, fırınlı caminin yer sahiplerine başka bir bölgede arsa vereceklerini ve camiyi sorunsuz şekilde yapacaklarını açıkladı. Bu konuda imar tadilatı yapılıyor. Çalışma bitince caminin de sorunu halledilmiş olacak.

Sözleşmeli Personele Ek Zam

Kırıkkale Belediyesi meclis toplantısı dün yapılırken, toplantıda kurumda sözleşmeli olarak çalışan personele ek zam kararı alındı. Belediye Başkanı Veli Korkmaz, Maliye Bakanlığının kararı ile rutin olarak sözleşmeli personelin ücretlerinin her yıl güncellendiğini bildirdi. Buna göre kurumda çalışan sözleşmeli personelin ücretleri yüzde 10-20- ve 30 oranında ek ödenek ile artırıldı.

Kilit Parke İçin Yetki

Kırıkkale Belediyesi’nin şehirdeki bazı mahallelerde yapacağı kilit parke uygulamaları için kredi çekilecek. Bu amaçla Belediye Başkanı Veli Korkmaz’a İller Bankası’ndan bu iş için kredi kullanılması maksadıyla yetki verildi. Belediye kilit parke işi için 7.5 milyon lira kredi kullanacak. Kilit parke çalışmasının Yuva, Selimözer, Karşıyaka, Sanayi mahalleleri ağırlıklı olmak üzere 21 mahallede yapılacağı belirtildi.



  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli