Anahtar Kelimeler:

Okuma-Yazma Raporu

Okuma-Yazma Raporu

 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın eşi Emine Erdoğan`ın himayesinde yürütülen `Ana Kız Okuldayız` kampanyası çerçevesinde Kırıkkale`de Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü`nce açılan kursta 774`si bayan, 981 kişi okuma ve yazma öğrendi.

Eğitim Çalışması

Halk Eğitim Müdürlüğü olarak her ay kurs açtıklarını ifade eden Müdür Osman Kara, 2011 yılında 114 kurs açıldığını belirtti. Kırıkkale`de okuma yazma bilmeyen bütün insanların, açılan kurslar sayesinde okuma ve yazmayı öğreneceğini vurgulayan Halk Eğitim Müdürü Kara, Kırıkkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği 3. sınıf öğrencilerin bu eğitimleri verdiğini söyledi.

Bilgi Verildi

Anne ve babanın eğitimli olduğu müddetçe çocuğunun da eğitimli olacağına dikkat çeken Müdür Osman Kara, 2012 yılında da Halk Eğitim Merkezi olarak kurslarına hız kesmeden devam edeceklerini dile getirdi. Mesleki eğitime yönelik kurslarında da devam ettiğini belirten Kara, vatandaşların bu kurslara büyük ilgi gösterdiğini ifade ederek, "Halk eğitim merkezleri, örgün eğitimin içinde veya dışında kalmış, her yaş grubundaki fertlerin gelişen teknolojik, toplumsal, sosyal ve kültürel şartlara uyumlarını, meslek sahibi olmalarını sağlayan, okuma-yazma ve eksik eğitimlerini tamamlayan, planlı, programlı eğitim faaliyeti yürütür" dedi. 



  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu