Anahtar Kelimeler:

Tepki Gösterdiler

Tepki Gösterdiler

 Kesk Kırıkkale Şubeler Platformu üyeleri, "Grevli Toplu Sözleşme Hakkı" isteyerek basın açıklaması yaptı.

Tepki Açıklaması

Hüseyin Kahya Parkı önünde toplanan  Kesk`e bağlı sendikaların yönetici ve üyeleri çeşitli sloganlar atarak AK Parti Kırıkkale il binası önüne yürüdü. Burada bir basın açıklaması yapan

Kesk Dönem Sözcüsü Yüksel Şahin, grevsiz toplu sözleşme, toplu sözleşmesiz sendika olmayacağını söyledi. Sendikal hak ve özgürlükleri genişleten bir yasa bekleyen 2 milyon kamu emekçisinin bir kez daha aldatıldığını savunan Şahin, 23 Ocak 2012 tarihinde bakanlar burulu tarafından onaylanarak TBMM başkanlığına gönderilen 4688 sayılı yasa tasarısının aldatmanın açık belgesi olduğunu iddia etti.

Mümkün Değil

Tasarıya göre hizmet kollarına ait Mali ve sosyal hakların 11 yıldır sürdürülen toplu görüşmelerde olduğu gibi genel toplu sözleşme görüşmelerinin bir parçası olarak ele alınacağını dile getiren Şahin, "Bu düzenleme ile yüzlerce belediyede yapılan toplu sözleşmelere AİHM kararları ve uluslararası sözleşmeler hiçe sayılarak yasak getirilmektedir. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir sendikalar yasasının ve toplu sözleşme düzeninin örneğini görmek mümkün değildir.

Basın Açıklaması

Varsa da bunun sendika yasası ve toplu  sözleşme olarak adlandırılması mümkün değildir. Konfederasyonumuz bundan sonra kamu emekçilerinin grevli toplu sözleşmeli sendika mücadelesini yükseltmeye devam edecektir" dedi. Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı eylemde Kesk üyeleri, basın açıklamasının ardından dağıldı.



  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu