Anahtar Kelimeler:

Din Görevlileri Bilgilendirildi

Din Görevlileri Bilgilendirildi

Cami görevlilerine ve Kur`an kursu öğreticilerine "namaz" konferansı verildi.

 

Konferans Verildi

Kırıkkale İl Müftülüğü, cami görevlilerine ve Kur`an kursu öğreticilerine, "Namaz" konferansı verildi. Her ay sonu İl Müftülüğü konferans salonunda Cami Görevlilerinin ve Kur`an Kursu öğreticilerinin, mesleki bilgilerini ve formasyonlarını geliştirmek amacıyla düzenlenen konferansa, Diyanet İşleri Başkanlığı Rehberlik ve Teftiş Başkanı Doç. Dr. İsmail Karagöz konuşmacı olarak katıldı.

 

Müftü’den Açıklama

Konferanstan önce bir konuşma yapan Kırıkkale İl Müftüsü Bekir Gerek, "Din görevlileri toplumda çok önemli görevler üstleniyorlar. Halkımıza dini önderlik ve rehberlik yapıyorlar. İnsanların pek çok dini problemlerini çözüme kavuşturmaya çalışıyorlar. Din görevlileri kendilerini ilim, formasyon ve teknolojiyi kullanmada sürekli kendilerini yenilemeli ve ilmi seviyelerini geliştirmelidirler. Bundan dolayı da din görevlilerine yönelik aylık ilmi toplantılar yapmaya devam edeceğiz. Böylece din görevlilerinin halkımıza daha iyi din hizmeti vereceğini, daha çok okuyacaklarını ve araştıracaklarını, bunun da çok önemli olduğunu düşünüyorum" dedi.

 

Çalışma Anlatıldı

Diyanet İşleri Başkanlığı Rehberlik ve Teftiş Başkanı Doç. Dr. İsmail Karagöz ise Kırıkkale İl Müftülüğü`nün din görevlilerine yönelik başlattığı çalışmanın önemli, anlamlı ve örnek bir çalışma olduğunu vurgulayarak, tebrik etti. Namaz ibadetinin Kur`an ve Sünnetteki yeri, dost doğru namazın kılınışı, tadili erkan, seferilik, özür sahiplerinin namazı, Cuma namazı ve nafile namazlarını anlatan Karagöz, konuşmasının ardından kendisine yöneltilen soruları yanıtladı. Konferansın sonunda din görevlileri de, İl Müftülüğünün kendilerine yönelik başlattığı ilmi konferanslardan büyük bir memnuniyet duyduklarını ifade ettiler.

 



  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli