Anahtar Kelimeler:

Afrika'ya Gittiler

Afrika

 Güney Afrika’ya gezi düzenleyen Anadolu Genç İş Adamları Derneği (AGİAD) üyeleri, ekonomik ve sosyal alanlarda görüşmeler yaptı

Özel Bir Program

Yaklaşık 10 gün süren ziyarette Johannesburg, Durban ve Cape Town şehirleri gezildi. Gezi sonunda ülkeden memnun ayrılan üyeler, Afrika’nın ekonomik ve ticari anlamada değerlendirilebileceği konusunda fikir birliği oluşturdular. AGİAD Derneği üyesi ve Moda Life sahiplerinden Fatih Sarı, Kırıkkaleli iş adamlarıyla Güney Afrika’ya gittiklerini ve orada bazı incelemelerde bulunduklarını söyledi. İlk olarak Afrika’da bulunan Sama Türk Okulu’nu ziyaret ettiklerini açıklayan işadamı Sarı, “Burada öğrenciler bizi çok sıcak karşıladı. Okulda siyah, beyaz insan ayrımı tamamen kaldırılmıştı. Herkesin özgürce hayatını sürdürüyordu. Bizi karşılayan öğrenciler, bizler için özel bir program düzelendiler.” dedi. 

Gezi Yaptılar

Türkiye’den Güney Afrika’ya giden işadamlarıyla da tanışma fırsatı bulduklarını açıklayan Sarı,”İşadamlarını Güney Afrika’nın en büyük alışveriş merkezi olan Sandton’u gezdirdiler. Selimiye Camii’nin bir benzeri olan  Nizamiye Camii ve Külliyesi’nde namaz kılma imkanı bulduk. Gold Reef Cıty Luna Park ve Güney Afrika’nın ilk altın madenine inmem fırsatı yakaladık. Carlon Center 50 katlı binadan şehre kuşbakışı seyrettik.” diye konuştu.

 Kabile Gösterisi

Gezinin çok verimli geçtiğini ifade eden Organize Sanayi (OSB) Başkanı Nurettin Aydın de, işadamlarının ufuklarının açıldığını belirterek, “İlk siyahi başbakan Mandela’nın evini ziyaret ettik. Yerli Zulu kabilesi bizlere çeşitli gösteriler sundular. Dünyanın en büyük akvaryumunda çeşitli balıkları görme fırsatını elde ettik. Table Mounten Dağına teleferikle çıktıktan sonra dünyanın en önemli botanik bahçesi Kristanbosh’a gezi düzenlendi. Hemen ardından, fok adasına tekne turu, Penguen parkı ve İki okyanusun birleştiği Ümüt Burnu görme imkanı yakaladık.” şeklinde konuştu.

Bilgi Verildi

Her işadamının ikanı dahilinde Güney Afrika’yı görmesi temennisinde bulunan Gülenler Alışveriş sahibi Halim Güngör, geziyi düzenleyen AGİAD’a teşekkür ederek, “Ülkede Türk işadamlarının ve Türk okullarının başarısı bizi duygulandırdı. Uçakla 10 saat süren bir ülkeye giden Türk insanının buradaki mücadelesi görmeye değerdi. Türk işadamlarını ve okullarını canı gönülden kutluyorum. Allah (cc) yar ve yardımcıları olsun.” dedi.



  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu