Anahtar Kelimeler:

Ameliyat Başarısı

Ameliyat Başarısı

 KÜ Tıp Fakültesi Hastanesi`nden yapılan açıklamaya göre, Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Serdar Günaydın, gerçekleştirdiği ameliyatla ilgili yaptığı açıklamada, 70 yaşındaki bir hastanın beynine giden damarını 1,5 saat süren operasyonla açmayı başardığı söyledi

İlk Ameliyat

Günaydın, bu ameliyatın Türkiye`de bir çok yerde yapıldığını, fakat Kırıkkale`de bir ilk olduğunu ifade ederek, "Beyne giden boyundaki atar damarlardaki tıkanıklık hastalığı toplumda oldukça sık görülen bir hastalık. Ama çoğunlukla ya akla gelmemesinden veya çok Yaygın olarak bilinmemesinden dolayı teşhisi geciken hastalıklardan birisi. Halbuki bunun çaresi de oldukça kolay. Bu hastamızda olduğu gibi baş dönmesi baş ağrısı gibi şikayetlerle ortaya çıkıyor. Bu hastalarda baygınlık gibi sıkıntılar oluyor. Çoğu zaman hastalar değişik branşları gezerek teşhis konmasını zorlaştırıyorlar" dedi.

Bilgi Verildi

Ameliyat olan 70 yaşındaki Utku Pozan ise son beş yıldır teşhis konulamayan hastalığından dolayı çok sıkıntı çektiğini ve gitmediği doktorun kalmadığını belirterek, Bir yakınının tavsiyesi Günaydın`ın yanına geldiğini kaydetti. Daha önce desteksiz yürümekte zorlandığını dile getiren Pozan, şu anda kendisini çok iyi hissettiğini ve ameliyattan birkaç saat sonra kimseden destek almadan yürüyebildiğini ifade etti. 



  • Cuma 25.1 ° / 14.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.2 ° / 14.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 23.7 ° / 13.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı