Anahtar Kelimeler:

Mülakat Ve Uygulama Olacak

Mülakat Ve Uygulama Olacak

 Kırıkkale`de, Diyanet İşleri Başkanlığı Sınav Yönetmeliği gereğince, mülakat ve uygulamalı sınavla personel alınacak.

İmam Açığı İçin

Kırıkkale`de dini vazifelerini yerine getirmek isteyen köylüler, imam bulamama sıkıntısı yaşıyor. Merkez`de imam sıkıntısı yaşanmazken 42 köyde imam eksiği bulunuyor. Delice`de 13, Keskin`de 12, Balışeyh`te 6, Sulakyurt`ta 6, Çelebi`de 4 ve Yahşihan`da 1 köy imamı olmadığı öğrenildi. Bahşılı ve Karakeçeli köylerinde ise imam kadrolarının tam olduğu bilgilerine ulaşıldı.

Sınav Olacak

İlçe müftülüklerinde bulunan münhal kadrolar için yapılacak olan yarışma sınavı, 6 Mart 2012 tarihinde Salı günü saat 08.30`da il müftülüğünde gerçekleşecek. İsteklilerin, en geç 1 Mart 2012 Perşembe günü mesai bitimine kadar İl Müftülüğü`ne başvurmaları gerekiyor. Başvuru için gereken şartlar şöyle:

Puan Aranıyor

"Halen görevli olmak, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu`nun Değişik 48/A maddesinde aranan genel ve özel şartları taşıyor olmak, Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği ile Sınav Yönetmeliği`nde belirtilen şartlara haiz olmak, Diyanet İşleri Başkanlığı`nca yapılan Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavı`na girmiş ve geçerli puanı (C grubu camiler için 60 ve üzeri, D grubu camiler için 50 ve üzeri) almış olmak. (Hizmetli için bu maddede belirtilen puan şartı aranmaz.

Sınav Şartları

İl dışından sınava katılacakların son atandığı il genelinde 3 yılını tamamlamış olmaları, ile bağlı herhangi bir ilçeden sınava katılacakların, bağlı bulundukları ilçede 1 yılını doldurmuş olmaları, müracaat edecekler, yalnızca il merkezi veya ilçelerden herhangi birinde bulunan münhal kadrolar için sınava katılmak üzere dilekçe verecekler."



  • Çarşamba 23.3 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Perşembe 23.4 ° / 12.8 ° Güneşli
  • Cuma 25.1 ° / 14.6 ° Güneşli