Anahtar Kelimeler:

Bez Bebekler İlgi Görüyor

Bez Bebekler İlgi Görüyor

 Kırıkkale`de ev kadını Zehra Kurt`un çocuklarının sağlıklı Oyuncaklarla oynaması için internetten yapımını öğrendiği "Amigurumi sanatı" ile ürettiği örgü bebekler, ilgi görüyor

Hobi İle Başladı

Kurt, yaptığı açıklamada, çocuklarının sağlıklı Oyuncaklarla oynaması için internet üzerinden araştırma yaptığını söyledi. Kurt araştırması sırasında, Japon şiş ve tığ ile oyuncak örme sanatı olan "Amigurumi"yi öğrendiğini belirtti. Türkiye`de de birçok ev kadının bu sanatla ilgilendiğini ve internet üzerinden fikir alışverişinde bulunduklarını anlatan Kurt, "Bir süre bu sanatı yakından takip ettim. İlk zamanlarda bu işle hobi olarak ilgilendim. Şimdi ise internet üzerinden ve çevremden gelen siparişler doğrultusunda satışını yapıyorum" dedi.

Çizgi Film Karakterleri

Zehra Kurt, bütün çizgi film karakterlerini yapabildiğini, resmini gördüğü özel siparişleri de örebildiğini kaydetti. Piyasada bulunan Oyuncakların bir bölümünün sağlıksız olduğuna dikkati çeken Kurt, şöyle konuştu: "Bunlar çocuklara zarar veriyor. Bu sanatla ortaya çıkan bebeklerin ise hiçbir sakıncası yok. Bunlar sadece tığ, şiş ve iplerle yapılıyor. Kırılmaları veya diğer Oyuncaklarda olduğu gibi kırılan parçanın, çocuğunuza zarar vermesi durumu yok. Ayrıca kirlendiği zaman makinede de yıkanabiliyor. Tamamen sağlıklı ve güvenilir."

Sipariş Çok Oluyor

Kurt, Oyuncakların büyük ilgi gördüğünü ifade ederek, "Siparişleri yetiştiremiyorum. En fazla çizgi film karakterlerinin siparişini alıyorum" dedi. Satış fiyatının 20 liradan başladığını, Oyuncağın büyüklüğüne göre de fiyatın değiştiğini anlatan Kurt, ev kadınlarının bu işi yaparak ailelerine destek sağlayabileceğini belirtti. Gördüğü çizgi film karakterlerinin resmini çizerek annesinden örmesini isteyen 6 yaşındaki Nisaduru ise odasında annesinin yaptığı bütün çizgi film karakterlerinin Oyuncağının bulunduğunu söyledi. 



  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı